Bine ai venit!
|
| |
Alex Ștefănescu - Timp retrăit - Curtea Veche Publishing
-10%

Timp retrăit

67,50 lei 75,00 lei
Crâmpeie de viață, amintiri depănate cu savoare de unul dintre cei mai cunoscuți și mai carismatici oameni de litere contemporani.

Alex Ștefănescu este critic și istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV. S-a născut la 6 noiembrie 1947. A fost redactor (începând din 1990) și redactor-șef (în perioada 1995–2010) al revistei România literară. În prezent este redactor-șef al revistei Luceafărul și consilier al ministrului Culturii. De asemenea, este autor a peste 6 000 de articole și a 30 de cărti, dintre care au avut un mare ecou Istoria literaturii române contemporane. 1941-2000, apărută în 2005 (Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Academiei), și volumele Eminescu, poem cu poem. Antumele, 2017 și Eminescu, poem cu poem. Postumele, 2019 (Premiul Național pentru Literatură).

Alex. Ștefănescu este singurul critic român contemporan care, metodic, conferă criticii caracteristicile unui „act de persuasiune“. El face uz de o veritabilă strategie de seducere a cititorului.

Petru Poantă

După apariţia monumentalei (la propriu) Istorii a literaturii române contemporane, 1941-2000, Alex. Ștefănescu este omul zilei în critica literară românească. Admirat sau pizmuit de confraţi, invitat și celebrat cu fast în orașele de provincie, intervievat de superbe ziariste, Alex. Ștefănescu se află mereu în centrul atenţiei, prezenţa sa într-un loc este imposibil să treacă neobservată. 

Tudorel Urian

Timp retrăit - Descriere și informații

În stilul caracteristic, de povestitor desăvârșit, Alex. Ștefănescu adună în acest volum amintiri, evocări, portrete care, împreună, creionează nu doar imaginea aproape a unui secol întreg din cultura României, ci și pe aceea a unui univers personal și intim, unde cotidianul, cu toate provocările lui, devine un personaj care își poartă cititorul într-o călătorie a căutării de sine.


Autorul nu se dezice nici aici de franchețea și naturalețea cu care deja a obișnuit în celelalte cărți ale sale și vorbește atât despre momentele bune, cât și despre cele mai puțin bune, construind astfel o perspectivă echilibrată asupra lumii în care a trăit, trăiește și va trăi. Iar această lume pare o vâltoare pe care Alex. Ștefănescu a îmblânzit-o mereu prin lectură, prin scris și prin întâlniri cu oameni memorabili. Faptul că cititorii lui sunt contemporani cu această lume conferă un plus de vibrație acestor rânduri.

Anul apariției: 2022

Format: 14.5 × 20.5 cm

Număr pagini: 656

Autor: Alex Ștefănescu

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1144-0