Trei tigri triști
-15%

Trei tigri triști

Descriere

Curtea Veche Publishing are onoarea de a publica pentru prima dată în limba română capodopera lui Guillermo Cabrera Infante, una dintre acele cărţi de care cititorul nu poate să nu se bucure că există.
arrow-left

Trei tigri trişti este cel mai încântător/ sexy/ amuzant/ zgomotos/ inovator/ evocator roman pe care oricine, chiar şi un englez, şi-ar dori să-l citească. Este o carte ca o Cuba Libre, ca un Daiquiri sau poate versiunea literară a băuturii căreia Silvestre îi spune «Mojito […] acea metaforă a Cubei. Apa, vegetaţie, zahăr (negru), rom şi răcoare artificială. Totul amestecat bine şi pus într-un pahar. Ajunge pentru sapte (milioane de) oameni.» Noroc.

– Salman Rushdie

arrow-left

Umorul, jocurile de cuvinte, caracterul cinematografic şi nostalgia stăruitoare a unui oraş care, de fapt, nici nu a existat vreodată, sunt ingredientele principale ale operei lui Guillermo Cabrera Infante. Havana din povestirile, romanele si articolele sale, Havana ce rămâne vie în memoria cititorului datorează, la fel ca Dublin la Joyce, ca Trieste la Svevo sau ca Buenos Aires la Cortázar, mai mult fanteziei decât memoriei autorului ei. […] Niciun alt autor de limba spaniola, cu excepţia poate a inventatorului satului Macondo, nu a mai reuşit să creeze cu atâta forţă şi culoare o mitologie citadină, aşa cum a reuşit cubanezul Guillermo Cabrera Infante.

– Mario Vargas Llosa

Detalii

Anul apariției: 2010
Format: 13.0 x 20.0 cm
Număr pagini: 504
Traducere: Dan Munteanu Colan
Autor: Guillermo Cabrera Infante
Cod produs: 978-973-669-922-1
Categorii: Cărți Byblos Autori străini Ficțiune
Despre autor

Guillermo Cabrera Infante

Guillermo Cabrera Infante (1929-2005) s-a născut la Gibara, în provincia Oriente din Cuba. Renunţând la o promiţătoare carieră de medic, a început să scrie în 1947, devenind co-fondator al revistei Nueva Generatión, opozantă a politicii lui Fulgencio Batista, pentru a se înscrie în 1950 la cursurile de jurnalism ale Universidad de La Habana. Doi ani mai târziu, a fost închis o s... >

Produse asemănătoare

Zâtul
icon-favorite
-15%
55,00 lei
Asimetric
icon-favorite
-15%
43,00 lei
iPhuck 10
icon-favorite
-15%
70,00 lei

Cărți din aceleași colecții

Pachete

icon-favorite
270,00 lei
icon-favorite
icon-favorite
1.074,97 lei
icon-favorite
icon-favorite
215,00 lei
icon-favorite
152,00 lei
icon-favorite
618,00 lei
icon-favorite
291,00 lei