Bine ai venit!
|
| |

Telescopul optimistului

Fii prevăzător într-o lume necugetată
65,00 lei
Bina Venkataraman pune într-o perspectivă nouă și curajoasă felul în care putem planifica mai bine pentru viitor: al nostru, al familiilor și al societăților noastre.
Bina Venkataraman este expertă în politici sociale, jurnalistă și profesoară. S‑a născut în Statele Unite din părinți de origine indiană, a lucrat la The New York Times, iar în prezent este editorialistă la The Boston Globe și membră a staffului organizației New America. Din 2010 până în 2019 a fost directoare a programului de inițiative în politici globale la Broad Institute of MIT & Harvard și lector la Massachusetts Institute of Technology. Totodată, a activat la Casa Albă, sub administrația Obama, în calitate de consilier principal pentru inovare în privința schimbărilor climatice. Este și un cunoscut speaker, fiind solicitată frecvent la Conferințele TED, Center for American Progress sau Aspen Ideas Festival.

O reamintire oportună că timpul nu este de partea noastră dacă nu gândim pe termen lung.

Kirkus Reviews

O carte de debut provocatoare, o lectură fascinantă... Evaluarea profundă și clară pe care Venkataraman o face deprinderii de a lua decizii mai înțelepte oferă un instrument valoros oricui e dispus să renunțe la gândirea pe termen scurt și să privească mai departe, spre orizont.

Publishers Weekly

Printr-o proză alertă, seducătoare, Venkataraman ne dă încredere că putem prelua controlul asupra propriilor destine.

The Financial Times

Telescopul optimistului - Descriere și informații

Într-o lume în care satisfacția instantanee a devenit normă, am uitat să luăm decizii înțelepte pe termen lung. Am uitat – sau evităm – să ne analizăm faptele necugetate și să anticipăm viitorul. Consecințele lipsei de prevedere sunt ușor sesizabile pretutindeni – de la dezastrele determinate de încălzirea globală până la superbacteriile dezvoltate în urma prescrierii excesive de antibiotice, de la falimentul companiilor care fac investiții riscante pe termen scurt până la atentatele teroriste.

Bina Venkataraman propune câteva soluții concrete pentru binele omenirii. Fost consilier în administrația Obama pe probleme privind schimbarea climatică și director de politici globale la MIT, ea reușește să identifice cu mare precizie schimbările surprinzătoare, dar întru totul realizabile, pe care le putem face în viața cotidiană. Excelent documentată și captivant scrisă, cartea abundă în idei utile, de care avem nevoie mai mult decât oricând ca să facem alegeri chibzuite pentru viitorul nostru, al generațiilor următoare și al planetei.

Anul apariției: 2020

Format: 14.5 x 20.5 cm

Număr pagini: 432

Copertă: Dora Marian

Traducere: Alina Gabriela Rudeanu

Autor: Bina Venkataraman

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0671-2