Bine ai venit!
|
| |
Traian Lalescu - Traian Lalescu - Curtea Veche Publishing
-10%

Traian Lalescu

Un nume peste ani
36,00 lei 40,00 lei
Prin tot ce a făcut, prin valorile morale pe care le-a cultivat, prin performanţele ştiinţifice la care a ajuns, prin implicarea pătimaşă în viaţa socială şi politică a vremurilor sale, Traian Lalescu a impus un stil de viaţă, a creat modele pentru cei tineri, a lăsat urme, a iniţiat, a dăruit... a iubit.

Traian Lalescu (1882 - 1929 ) a fost un academician și matematician român, profesor universitar la București și la Timișoara.

A fost primul rector al Școlii Politehnice din Timișoara. Personalitate proeminentă a școlii matematice românești.

Are contribuții în multiple domenii ale matematicii pure și aplicate. Este unul din fondatorii teoriei ecuațiilor integrale. A lăsat numeroase studii în domeniile ecuațiilor funcționale, seriilor trigonometrice, fizicii matematice, geometriei, algebrei, istoriei matematicii.

Cu „un cap care face cât zece moşii“, așa cum l-a caracterizat Ţiţeica viitorilor lui socri, Traian Lalescu a ajuns, cum era de aşteptat, un nume important în matematică.

LAURA GRÜNBERG

Traian Lalescu - Descriere și informații

Lalescu – un nume intrat în mentalul colectiv al românilor. Chiar dacă nu îşi mai amintesc exact cu cine să îl asocieze, mulţi „ştiu“ că este vorba despre o personalitate, despre o familie im-portantă, despre o emblemă.


Meritul principal pentru această rezonanţă în timp a unui nume în cultura unui popor îi revine matematicianului Traian Lalescu.


Prin tot ce a făcut, prin valorile morale pe care le-a cultivat, prin performanţele ştiinţifice la care a ajuns, prin implicarea pătimaşă în viaţa socială şi politică a vremurilor sale, Traian Lalescu a impus un stil de viaţă, a creat modele pentru cei tineri, a lăsat urme, a iniţiat, a dăruit… a iubit.


LAURA GRÜNBERG, profesoară la Universitatea din București

Anul apariției: 2021

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 224

Ediția: a II-a

Autor: Traian Lalescu, Smaranda Lalescu (Editor)

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1022-1