Bine ai venit!
|
| |
Valentin Lipatti - De vorbă cu Ana Aslan - Curtea Veche Publishing
-10%

De vorbă cu Ana Aslan

27,00 lei 30,00 lei
Discuțiile cuprinse în carte acoperă aproape toată cariera Anei Aslan, medicul cunoscut în întreaga lume pentru descoperirea virtuților procainei în geriatrie și nu numai.

Veți afla amănunte despre viața de adolescentă a profesoarei, dar și povestiri despre începuturile carierei medicale și despre legăturile profesionale cu mentorii săi: neurologul Gheorghe Marinescu, fiziologul Daniel Danielopolu și endocrinologul Constantin I. Parhon.

Valentin Lipatti (1923 - 1999) a fost profesor, scriitor și diplomat. A absolvit Facultatea de Filozofie la București, avându-i profesori pe Basil Munteanu și pe Tudor Vianu, urmând o carieră universitară la Facultatea de Limbi Romanice și Clasice din Capitală. A fost francofon și om de stânga, desfășurând o deosebită carieră diplomatică.

A tradus din Moliere, Beaumarchais, Victor Hugo și Balzac, scriind el însuși literatură, dar și istorii literare, monografii, manuale școlare, cursuri universitare și eseuri.

Valentin Lipatti a fost fratele cunoscutului pianist Dinu Lipatti.


Știinţa fără morală nu valorează mare lucru.

Ana Aslan

De vorbă cu Ana Aslan - Descriere și informații

Conversația cu Ana Aslan este structurată în trei interviuri realizate de profesorul și diplomatul Valentin Lipatti.

Întrevederile cu faimoasa profesoară au avut loc în prima jumătate a anilor ’80 și s-au desfășurat la Institutul de Geriatrie și Gerontologie din București și la locuința Anei Aslan, din Capitală.

Veți descoperi un om care s-a dedicat îmbunătățirii calității vieții celor pe care îi numim îndeobște „bătrâni“, o femeie cu un rafinament aristocratic, pe care notorietatea internațională a adus-o mai aproape de cei care aveau nevoie de ajutorul și de grija ei.

Anul apariției: 2018

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 112

Autor: Interviu consemnat de Valentin Lipatti

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0152-6