Telefon Curtea Veche

De vorbă cu Ana Aslan

30,00 lei
  • Disponibilitate: Stoc epuizat
  • Număr pagini: 112
Discuțiile cuprinse în carte acoperă aproape toată cariera Anei Aslan, medicul cunoscut în întreaga lume pentru descoperirea virtuților procainei în geriatrie și nu numai. Veți afla amănunte despre viața de adolescentă a profesoarei, dar și povestiri despre începuturile carierei medicale și despre l..
Discuțiile cuprinse în carte acoperă aproape toată cariera Anei Aslan, medicul cunoscut în întreaga lume pentru descoperirea virtuților procainei în geriatrie și nu numai. Veți afla amănunte despre viața de adolescentă a profesoarei, dar și povestiri despre începuturile carierei medicale și despre legăturile profesionale cu mentorii săi: neurologul Gheorghe Marinescu, fiziologul Daniel Danielopolu și endocrinologul Constantin I. Parhon.

Conversația cu Ana Aslan este structurată în trei interviuri realizate de profesorul și diplomatul Valentin Lipatti. Întrevederile cu faimoasa profesoară au avut loc în prima jumătate a anilor ’80 și s-au desfășurat la Institutul de Geriatrie și Gerontologie din București și la locuința Anei Aslan, din Capitală. Veți descoperi un om care s-a dedicat îmbunătățirii calității vieții celor pe care îi numim îndeobște „bătrâni“, o femeie cu un rafinament aristocratic, pe care notorietatea internațională a adus-o mai aproape de cei care aveau nevoie de ajutorul și de grija ei.

„Știinţa fără morală nu valorează mare lucru.“
- Ana Aslan

General
Anul apariției 2018
Autor Interviu consemnat de Valentin Lipatti
Număr pagini 112
Format 13 x 20 cm
Cod produs: 978-606-44-0152-6

Scrie o recenzie

Intră in cont sau înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o recenzie.