Bine ai venit!
|
| |
Ștefan Câlția - Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare. - Curtea Veche Publishing
-15%
Hardcover

Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare.

102,00 lei 120,00 lei
Album - Obiecte Grăitoare

„Obiecte grăitoare” deschide porțile către un anumit fel de intimitate creatoare a artistului.
Nr. pagini: 110 Format: 27.8 x 32.5 cm Categorii: Cărți, Autori români, Artă Descriptoare: Vezi toate cartile din categoria: Artă

Ștefan Câlția (n. 15 mai 1942, Brașov, România) este un renumit pictor român. S-a născut la Brașov la 15 mai 1942, al doilea copil din cei șase ai lui Aurel și ai Paraschivei, născută Stinghe. Curând după aceea, familia s-a mutat la Făgăraș. Și-a petrecut o mare parte a copilăriei la Șona, satul bunicilor, situat pe malul drept al Oltului, lângă Făgăraș, spațiu geografic și afectiv care va fi prezent în diverse moduri și în creația sa artistică. S-a încadrat în genul picturii realismului fantastic, fiind probabil cel mai important reprezentant al acestui gen.

Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare. - Descriere și informații

Lucrările lui Ștefan Câlţia, realizate în tehnici și în perioade de creaţie diverse, prezentate la Muzeul Colecţiilor împreună cu obiecte adunate cu grijă de artist și de familia sa de-a lungul timpului formează un ansamblu cu o coeziune internă, în care operele de artă și obiectele cu valoare utilitară ori decorativă se pun în lumină și se problematizează reciproc, raporturile dintre ele fiind determinate și tutelate de personalitatea aceluia care le-a adunat.

Anul apariției: 2017

Format: 27.8 x 32.5 cm

Număr pagini: 110

Copertă: cartonată

Autor: Ștefan Câlția, Svetlana Cârstean, Liliana Chiriac, Alexandra Manole

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-440-008-6