Bine ai venit!
|
| |
Autor

Vlad Eftenie

Vlad Eftenie - Carti

Vlad Eftenie este arhitect și fotograf. În 2010 și-a susținut teza de doctorat cu titlul Fotografia, instrument metodic de studiu în planul imaginii urbane la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București, iar în prezent este lector în cadrul aceleiași instituții, unde predă cursul teoretic de fotografie în arhitectură. Este membru al Ordinului Arhitecților din România și al Registrului Urbaniștilor din România. 

Semnează, în calitate de autor sau coautor, o serie de proiecte și studii de arhitectură și urbanism sub egida agenției de arhitectură Baumarc Project, precum și articole de specialitate pe marginea fotografiei în arhitectură. Este autor sau coautor a numeroase expoziții de fotografie urbană, atât în România (la București, Timișoara, Baia Mare), cât și în străinătate (la Berlin, Lisabona, Toulouse, Padova, Dublin, Veneția, Viena). În 2014–2015 a reprezentat România în cadrul EuroARTPhoto, expoziție internațională organizată de Ufficio Stampa la Milano și Roma.

Workshopurile pe care le-a inițiat și susținut de-a lungul timpului se bucură de notorietate în rândul iubitorilor de fotografie urbană și de arhitectură din București, Cluj, Brașov, Timișoara și Constanța. În 2015 a fost membru în echipa oficială de fotografi a Festivalului Enescu, iar din 2016 până în 2018, colaborator al emisiunii de cultură urbană Orașul vorbește de la Radio România Cultural.

A primit de-a lungul timpului numeroase distincții, printre care CBRE Urban Photographer of the Year (2011) sau Sony World Photography Awards, secțiunea „Open Low Light“ (2014), și a fost inclus în galeria Forbes Heroes de către publicația Forbes România (2016).

Locuiește în București, fotografiază orașul și primul lucru pe care îl face în fiecare dimineață este să se uite pe fereastră, ca să vadă cum e lumina.