Bine ai venit!
|
| |
Ștefan Câlția - Călătorie. Calendar Ștefan Câlția 2024 - Curtea Veche Publishing
-10%

Călătorie. Calendar Ștefan Câlția 2024

89,10 lei 99,00 lei
Ștefan Câlția ia rolul unui povestitor în lucrările sale, prin temele pe care le abordează, conducându-l pe om într-o altă treaptă de cunoaștere.

Ștefan Câlția (n. 15 mai 1942, Brașov, România) este un renumit pictor român. S-a născut la Brașov la 15 mai 1942, al doilea copil din cei șase ai lui Aurel și ai Paraschivei, născută Stinghe. Curând după aceea, familia s-a mutat la Făgăraș. Și-a petrecut o mare parte a copilăriei la Șona, satul bunicilor, situat pe malul drept al Oltului, lângă Făgăraș, spațiu geografic și afectiv care va fi prezent în diverse moduri și în creația sa artistică. S-a încadrat în genul picturii realismului fantastic, fiind probabil cel mai important reprezentant al acestui gen.

În simbologia lui Ștefan Câlția totul este ambivalență, ambiguitate fecundatoare.

Dan C. Mihăilescu

Fiecare are de călătorit în viața lui o anumită distanță. Măsura acestei plimbări prin lume e diferită pentru fiecare dintre noi.

Ștefan Câlția

Călătorie. Calendar Ștefan Câlția 2024 - Descriere și informații

Pictura e doar un alt fel de a povesti, semnele plastice îmbracă forme colorate și construiesc personaje, peisaje, obiecte, care, la rândul lor, te îndeamnă să te plimbi prin povestea tabloului și îți stârnesc meditații proprii. Nu toate imaginile exprimă realități concrete, iar fiecare privitor vede, până la urmă, altceva.

Anul apariției: 2023

Format: 38 × 53 cm

Număr pagini: 14

Autor: Ștefan Câlția

ISBN : 5948492410196