Bine ai venit!
|
| |
Scuzați, sunt doar în trecere
-25%

Scuzați, sunt doar în trecere

30,00 lei 40,00 lei
Dintre întâmplările (reale sau imaginare), înțelese în cel mai larg sens, care acced (sau ar putea accede) în existență, scriitorul le alege (sau le construiește) pe cele care spun ceva despre toți, adică despre nimeni anume, dar despre oricare dintre noi.
Nr. pagini: 256 Format: 13.0 x 20.0 cm Categorii: Autori români, Carti Fictiune, Proză scurtă

Emil Dinga

Emil Dinga (născut în anul 1956, în comuna Cosmești, județul Galați) este economist în specialitatea cibernetică economică. Este profesor universitar de economie teoretică și de epistemologie economică, cercetător științific la Academia Română, conducător de doctorat și de programe postdoctorale în domeniul economic. Este căsătorit (cu Paula) și locuiește în București. A debutat editorial în anul 2016 (Aforisme, vol. 1; Pseudo-rubaiate, vol. 1, la Editura Scrisul Românesc). În anul 2018, la Editura Tracus Arte îi apar: volumul 2 din Aforisme, volumul 2 din Pseudo-rubaiate și volumul de poeme Eu nu am înțeles. În anul 2019, la Curtea Veche Publishing, îi apar: volumul 3 din Aforisme, volumul 3 din Pseudo-rubaiate, volumul de proză scurtă Scuzați, sunt doar în trecere, volumul 1 din Ciorchini. Instantanee lirico-metafizice și volumul de poezie lirică și filosofică în formă fixă, Voluptatea tristeții. În anul 2020, la Curtea Veche Publishing, publică: volumul 4 din Aforisme, volumul 4 din Pseudo-rubaiate și volumul de poezie Studii lirice. Pentru anul 2021 are în pregătire volumul 5 din Aforisme, volumul 5 din Pseudo-rubaiate și volumul de poezie albă Sinestezii târzii. Pentru anul 2022 are în pregătire volumul de poezie albă Scrisori către cel nenăscut și volumul 2 din Ciorchini. Instantanee lirico-metafizice, iar pentru 2023 și 2024, romanul Infirmiera, sonetele filosofice Eímai esý/Eu sunt tu  și eseurile de teorie literară Fenomenologia poeziei.

În proză, între felia fotografică de viață (dostoievskiană) și invenția realismului magic (borgesiană), spațiul literar de experimentare a scriiturii este imens și provocator, iar pericolul rătăcirii prozodice este omniprezent. Din fericire, există un fir al Ariadnei, care nu a fost înșirat anterior de nimeni și care, deci, poate fi parcurs de la bun început: semnificația. Scriitorul – homo significans prin excelență – este un culegător de semnificații. Câmpul pe care culege el este la îndemâna tuturor, este viața frustă a oricăruia dintre noi. Dintre întâmplările (reale sau imaginare), înțelese în cel mai larg sens, care acced (sau ar putea accede) în existență, scriitorul le alege (sau le construiește) pe cele care spun ceva despre toți, adică despre nimeni anume, dar despre oricare dintre noi. După ce a ales firul tramatic, scriitorului îi mai rămâne un singur lucru de făcut – să transforme particularul în general în așa fel încât să pară că vorbește tot timpul doar despre particular. Iar în proza scurtă acest lucru este cel mai dificil de realizat. Dar merită încercat.

— Emil Dinga

Anul apariției: 2020

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 256

Autor: Emil Dinga

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0484-8