Bine ai venit!
|
| |
Pseudo-rubaiate Vol. 4 (601 - 800)
-25%

Pseudo-rubaiate Vol. 4 (601 - 800)

22,50 lei 30,00 lei
Percepem lumea prin intermediul conceptelor elaborate despre lume. Desigur, conceptele pot fi atât de tip științific (solemne și scorțoase), cât și de tip artistic (persuasive și grațioase). Acest aparent oximoron - conceptele artistice - reprezintă forma.
Nr. pagini: 56 Format: 13 x 20 cm Categorii: Cărți, Autori români, Poezie Descriptoare: ,

Emil Dinga

Emil Dinga (născut în anul 1956, în comuna Cosmești, județul Galați) este economist în specialitatea cibernetică economică. Este profesor universitar de economie teoretică și de epistemologie economică, cercetător științific la Academia Română, conducător de doctorat și de programe postdoctorale în domeniul economic. Este căsătorit (cu Paula) și locuiește în București. A debutat editorial în anul 2016 (Aforisme, vol. 1; Pseudo-rubaiate, vol. 1, la Editura Scrisul Românesc). În anul 2018, la Editura Tracus Arte îi apar: volumul 2 din Aforisme, volumul 2 din Pseudo-rubaiate și volumul de poeme Eu nu am înțeles. În anul 2019, la Curtea Veche Publishing, îi apar: volumul 3 din Aforisme, volumul 3 din Pseudo-rubaiate, volumul de proză scurtă Scuzați, sunt doar în trecere, volumul 1 din Ciorchini. Instantanee lirico-metafizice și volumul de poezie lirică și filosofică în formă fixă, Voluptatea tristeții. În anul 2020, la Curtea Veche Publishing, publică: volumul 4 din Aforisme, volumul 4 din Pseudo-rubaiate și volumul de poezie Studii lirice. Pentru anul 2021 are în pregătire volumul 5 din Aforisme, volumul 5 din Pseudo-rubaiate și volumul de poezie albă Sinestezii târzii. Pentru anul 2022 are în pregătire volumul de poezie albă Scrisori către cel nenăscut și volumul 2 din Ciorchini. Instantanee lirico-metafizice, iar pentru 2023 și 2024, romanul Infirmiera, sonetele filosofice Eímai esý/Eu sunt tu  și eseurile de teorie literară Fenomenologia poeziei.

Pseudo-rubaiatul încearcă să prindă un concept (sau o Idee, în sens kantian) utilizând nu genul proxim și diferența specifică aristoteliene, ci forma mai fluidă, mai ambiguă )(dar câtă forță sugestivă are ambiguitatea, comparativ cu exactitatea!) și, eventual, mai persuasivă, cum spuneam, a catrenului poetic, încercând, pe cât cu putință, evitarea simplei puneri exterioare în formă. Pseudo-rubaiatul este un instrument... pedagogic, de tip literar care înlocuiește funcția moralizatoare cu una poetică, nu mai puțin eficace, precum punerea unui medicament într-o bomboană.

Anul apariției: 2020

Format: 13 x 20 cm

Număr pagini: 56

Autor: Emil Dinga

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0779-5