Bine ai venit!
|
| |
Ciorchini
-25%

Ciorchini

22,50 lei 30,00 lei
Unui ciorchine lirico-metafizic trebuie să-i lipsească această unitate. Aș asemăna ciorchinele cu o sumă de stropi de ploaie, căzuți dintr-un nor trecător, și răspândiți ici-colo, izolați, dar care nu se transformă într-o ploaie în care stropii se unesc în șuvoi.
Nr. pagini: 120 Format: 13.0 x 20.0 cm Categorii: Autori români, Poezie

Emil Dinga

Emil Dinga (născut în anul 1956, în comuna Cosmești, județul Galați) este economist în specialitatea cibernetică economică. Este profesor universitar de economie teoretică și de epistemologie economică, cercetător științific la Academia Română, conducător de doctorat și de programe postdoctorale în domeniul economic. Este căsătorit (cu Paula) și locuiește în București. A debutat editorial în anul 2016 (Aforisme, vol. 1; Pseudo-rubaiate, vol. 1, la Editura Scrisul Românesc). În anul 2018, la Editura Tracus Arte îi apar: volumul 2 din Aforisme, volumul 2 din Pseudo-rubaiate și volumul de poeme Eu nu am înțeles. În anul 2019, la Curtea Veche Publishing, îi apar: volumul 3 din Aforisme, volumul 3 din Pseudo-rubaiate, volumul de proză scurtă Scuzați, sunt doar în trecere, volumul 1 din Ciorchini. Instantanee lirico-metafizice și volumul de poezie lirică și filosofică în formă fixă, Voluptatea tristeții. În anul 2020, la Curtea Veche Publishing, publică: volumul 4 din Aforisme, volumul 4 din Pseudo-rubaiate și volumul de poezie Studii lirice. Pentru anul 2021 are în pregătire volumul 5 din Aforisme, volumul 5 din Pseudo-rubaiate și volumul de poezie albă Sinestezii târzii. Pentru anul 2022 are în pregătire volumul de poezie albă Scrisori către cel nenăscut și volumul 2 din Ciorchini. Instantanee lirico-metafizice, iar pentru 2023 și 2024, romanul Infirmiera, sonetele filosofice Eímai esý/Eu sunt tu  și eseurile de teorie literară Fenomenologia poeziei.

Un ciorchine lirico-metafizic este ca o trăsătură singulară de penel pe o pânză goală. Tabloul întreg se va constitui din totalitatea pânzelor pe care au fost trase asemenea fulgurații ale penelului. În termeni poetici, un asemenea ciorchine ar fi un vers scris pe o pagină goală, așa încât poemul, în integralitatea sa, poate fi perceput doar dacă se parcurg toate filele, fiecare păstrând versul său singular. Unii au încercat să pună toate versurile din filele disparate unul sub altul, pe aceeași filă – și au numit asta poezie cu vers alb. Cred, însă, că prin asta s-a pierdut ceva esențial, definitoriu: lipsa unității de meditație poetică. Unui ciorchine lirico-metafizic trebuie să-i lipsească această unitate. Aș asemăna ciorchinele cu o sumă de stropi de ploaie, căzuți dintr-un nor trecător, și răspândiți ici-colo, izolați, dar care nu se transformă într-o ploaie în care stropii se unesc în șuvoi.

— Emil Dinga

Anul apariției: 2020

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 120

Autor: Emil Dinga

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0486-2