Bine ai venit!
|
| |
Studii lirice Vol. I Poezii
-25%

Studii lirice Vol. I Poezii

22,50 lei 30,00 lei
Reflecția (sau jocul secund) asupra estezicului („materia primă” a artisticului) se revendică, desigur, din teritoriul cerebralului. Eu cred, de altfel, că orice creație (inclusiv artistică) este (și trebuie) operată cerebral.
Nr. pagini: 184 Format: 13 x 20 cm Categorii: Autori români, Poezie Descriptoare: ,

Emil Dinga

Emil Dinga (născut în anul 1956, în comuna Cosmești, județul Galați) este economist în specialitatea cibernetică economică. Este profesor universitar de economie teoretică și de epistemologie economică, cercetător științific la Academia Română, conducător de doctorat și de programe postdoctorale în domeniul economic. Este căsătorit (cu Paula) și locuiește în București. A debutat editorial în anul 2016 (Aforisme, vol. 1; Pseudo-rubaiate, vol. 1, la Editura Scrisul Românesc). În anul 2018, la Editura Tracus Arte îi apar: volumul 2 din Aforisme, volumul 2 din Pseudo-rubaiate și volumul de poeme Eu nu am înțeles. În anul 2019, la Curtea Veche Publishing, îi apar: volumul 3 din Aforisme, volumul 3 din Pseudo-rubaiate, volumul de proză scurtă Scuzați, sunt doar în trecere, volumul 1 din Ciorchini. Instantanee lirico-metafizice și volumul de poezie lirică și filosofică în formă fixă, Voluptatea tristeții. În anul 2020, la Curtea Veche Publishing, publică: volumul 4 din Aforisme, volumul 4 din Pseudo-rubaiate și volumul de poezie Studii lirice. Pentru anul 2021 are în pregătire volumul 5 din Aforisme, volumul 5 din Pseudo-rubaiate și volumul de poezie albă Sinestezii târzii. Pentru anul 2022 are în pregătire volumul de poezie albă Scrisori către cel nenăscut și volumul 2 din Ciorchini. Instantanee lirico-metafizice, iar pentru 2023 și 2024, romanul Infirmiera, sonetele filosofice Eímai esý/Eu sunt tu  și eseurile de teorie literară Fenomenologia poeziei.

Ideile poetice, care nu trebuie confundate cu conceptele, nu numai că suportă dar reclamă reflecția. Dar aceasta trebuie să fie o reflecție de un fel special, și anume o reflecție care nu este chirurgical-analitică, ci sintetic-ambiguă. Ceea ce încearcă acest volum este un asemenea tip de reflecție asupra a douăzeci de idei poetice, prin intermediul a douăsprezece tehnici poetice.

Anul apariției: 2020

Format: 13 x 20 cm

Număr pagini: 184

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0780-1