Bine ai venit!
|
| |
Sinestezii târzii
-25%

Sinestezii târzii

poezii
22,50 lei 30,00 lei
Un vârtej emoțional redat senzorial, născut din gânduri colorate, într-o lume fără culori, fără sunete și fără mirosuri.
Nr. pagini: 136 Format: 13 × 20 cm Categorii: Noutăți, Cărți, Autori români, Poezie Descriptoare:

Emil Dinga

Emil Dinga (născut în anul 1956, în comuna Cosmești, județul Galați) este economist în specialitatea cibernetică economică. Este profesor universitar de economie teoretică și de epistemologie economică, cercetător științific la Academia Română, conducător de doctorat și de programe postdoctorale în domeniul economic. Este căsătorit (cu Paula) și locuiește în București. A debutat editorial în anul 2016 (Aforisme, vol. 1; Pseudo-rubaiate, vol. 1, la Editura Scrisul Românesc). În anul 2018, la Editura Tracus Arte îi apar: volumul 2 din Aforisme, volumul 2 din Pseudo-rubaiate și volumul de poeme Eu nu am înțeles. În anul 2019, la Curtea Veche Publishing, îi apar: volumul 3 din Aforisme, volumul 3 din Pseudo-rubaiate, volumul de proză scurtă Scuzați, sunt doar în trecere, volumul 1 din Ciorchini. Instantanee lirico-metafizice și volumul de poezie lirică și filosofică în formă fixă, Voluptatea tristeții. În anul 2020, la Curtea Veche Publishing, publică: volumul 4 din Aforisme, volumul 4 din Pseudo-rubaiate și volumul de poezie Studii lirice. Pentru anul 2021 are în pregătire volumul 5 din Aforisme, volumul 5 din Pseudo-rubaiate și volumul de poezie albă Sinestezii târzii. Pentru anul 2022 are în pregătire volumul de poezie albă Scrisori către cel nenăscut și volumul 2 din Ciorchini. Instantanee lirico-metafizice, iar pentru 2023 și 2024, romanul Infirmiera, sonetele filosofice Eímai esý/Eu sunt tu  și eseurile de teorie literară Fenomenologia poeziei.

Îmbrățișarea unui cântec, mirosul trecutului, miresmele foșnitoare, lumina mirositoare sunt tot atâtea moduri de a înțelege viața, iar „a înțelege înseamnă a lua forma lucrurilor, forma lumii, forma vieții“.

Sinesteziile oferite aici invită la împărtășirea unei nudități estezice fruste, în încercarea de a conferi sinesteziei (specie sensibilă) atributele sinergiei (specie psihologică). Lumea percepției nemijlocite este un construct intențional, el își impune propriul epochē, iar această percepție este cu atât mai pură cu cât epochē-ul este mai radical. Radicalism care vine, se pare, în chip de companion, necesar și benefic, al vârstei – de aceea sinesteziile, adevăratele sinestezii, nu pot fi decât… târzii. – Emil Dinga

Anul apariției: 2022

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 136

Autor: Emil Dinga

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1356-7