Bine ai venit!
|
| |
Alison Gopnik - Ebook Grădinarul și tâmplarul - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Grădinarul și tâmplarul

Noi tendințe în psihologia dezvoltării copilului
O captivantă, documentată și argumentată pledoarie împotriva parentingului, de la una dintre cele mai importante specialiste din lume în psihologia copilului.

Alison Gopnik este profesoară de psihologie și profesoară asociată de filozofie la University of California, Berkeley, cu o licență obținută de la McGill University și un doctorat de la Wolfson College, Oxford University. Este specialistă în științe cognitive și un lider recunoscut la nivel internațional în studiul învățării și dezvoltării copiilor. Susține rubrica „Mind and Matter“ din The Wall Street Journal, este autoarea cărții The Philosophical Baby și coautoarea bestsellerului The Scientist in the Crib. Este membră a Cognitive Science Society, American Association for the Advancement of Science și American Academy of Arts and Sciences. A scris, de asemenea, pentru Science, The Times Literary Supplement, The New York Review of Books, The New York Times, New Scientist și Slate, a ținut numeroase conferințe despre mintea copiilor și a apărut în diverse emisiuni radio și TV. Are trei fii și trei nepoți și locuiește în Berkeley, California, împreună cu soțul ei, Alvy Ray Smith, informatician și cofondator al companiei Pixar.

În esență, abordarea lui Gopnik se concentrează pe a-i ajuta pe copii să-și găsească propriul drum. Cartea descrie o gamă largă de experimente care arată că cei mici învață mai puțin prin „predare conștientă și deliberată“ și mai mult prin observare, ascultare și imitație.

Nature

O corecție oportună a parentingului orientat spre rezultate.

The Guardian

Grădinarul și tâmplarul pune sub semnul întrebării ideea modernă potrivit căreia părinții buni își pot modela copiii pentru a-i transforma în adulți de succes. Copiii nu trebuie să devină asemenea părinților, ci doar să învețe de la ei, pentru a crea ceva nou.

The Boston Globe

Gopnik îi ghidează pe cititori spre înțelegerea faptului că dragostea și siguranța, mai degrabă decât controlul și o abordare îngustă axată pe educație, sunt cel mai bun fundament pe care se pot dezvolta copiii noștri.

Financial Times

Să fii părinte înseamnă pur și simplu să-ți iubești copiii, doar că iubirea nu este deloc simplă.

Alison Gopnik

Cartea lui Alison Gopnik ar trebui să fie o lectură obligatorie pentru orice om care este sau intenționează să devină părinte. Deși ancorată în date științifice, lucrarea este accesibilă și înrădăcinată în experiența de mamă și bunică a autoarei.

Isabel Berwick

Ce ușurare să găsești o carte care ia atitudine împotriva unui parenting supraprotector, atât de răspândit în zilele noastre!

Publishers Weekly

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Grădinarul și tâmplarul - Descriere și informații

Tu ce fel de părinte ești: tâmplar sau grădinar?

Alison Gopnik, una dintre cele mai importante specialiste din lume în psihologia copilului, susține că în epoca actuală există două tipuri de părinți: „tâmplari“ și „grădinari“. Tâmplarul se ghidează după ideea că orice copil poate fi modelat, la fel cum ai ciopli o bucată de lemn: făcând lucrurile potrivite, dobândind abilitățile potrivite, citind cărțile potrivite, va deveni un anumit tip de adult. Pe de altă parte, grădinarul este mai puțin preocupat de control, în schimb îi va oferi copilului un spațiu protejat în care să poată explora, îi va crea un ecosistem bogat și hrănitor, dar în același timp variabil, divers și dinamic – ca și când ar îngriji un copac.

Autoarea explică paradoxurile vieții de părinte dintr-o perspectivă științifică și spulberă mitul unui „parenting de calitate“. În ultimii 30 de ani, acest concept și industria care îl înconjoară au transformat îngrijirea copiilor într-o muncă obsesivă, controlată și orientată spre obiective, menită să-i proiecteze pe adulții din viitor mai degrabă decât să-i crească pe copiii din prezent. Urmarea? Părinții și copiii devin anxioși, tensionați și nefericiți. Alison Gopnik ne propune să întoarcem foaia.

Anul apariției: 2023

Format: e-book

Traducere: Diana Botescu

Autor: Alison Gopnik

Titlu original: The Gardener and the Carpenter. What the New Science of Child Development Tell Us About the Relationship Between Parents and Child

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1594-3