Bine ai venit!
|
| |
Jonathan Haidt, Greg Lukianoff - Ebook Mofturile raţiunii americane - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Mofturile raţiunii americane

Cum intenţiile bune şi ideile proaste pregătesc o generaţie destinată eşecului
O carte-radiografie despre cum a ajuns un trend intelectual american să amenințe un drept esențial: libertatea de exprimare.

Jonathan Haidt, renumit specialist american în psihologie socială, s-a născut în 1963. Actualmente este profesor de etică a leadershipului la Stern School of Business din cadrul New York University. După ce a studiat filozofia la Yale, și-a obținut doctoratul în psihologie socială la University of Pennsylvania, în 1992. A făcut cercetare postdoctorală în antropologie culturală atât la University of Chicago, cât și în India, în Orissa, apoi a predat la University of Virginia timp de 16 ani. Pentru meritele sale excepționale, în 2007–2008 a fost profesor invitat la Princeton University. Este, de asemenea, cofondator al Heterodox Academy, organizație care promovează diversitatea punctelor de vedere în politică și morală. Este autorul mai multor bestselleruri internaționale. Haidt a fost apreciat drept unul dintre „gânditorii de top la nivel global“ atât de revista americană Foreign Policy, cât și de publicația britanică Prospect, iar din 2019 face parte din American Academy of Arts and Sciences.

Greg Lukianoff, născut la New York în 1974, este președinte al Foundation for Individual Rights in Education (FIRE), organizație nonprofit care luptă pentru libertatea de exprimare în universitățile din Statele Unite. A absolvit American University din Washington, D.C. și Stanford Law School, devenind un eminent specialist în drept, interesat în principal de probleme care țin de aplicarea Primului Amendament din Constituția SUA în învățământul superior. A publicat mai multe cărți pe această temă, iar numeroase articole ale sale au apărut în The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The Huffington
Post. Scrie regulat editoriale pentru Los Angeles/San Francisco Daily Journal. De asemenea, a apărut în emisiuni de televiziune, printre care CBS Evening News, Fox & Friends, The Today Show. Pentru activitatea desfășurată, fundația condusă de Lukianoff a primit mai multe distincții, printre care Playboy Foundation’s Freedom of Expression Award (2008) și Ford Hall Forum’s Louis P. and Evelyn Smith First Amendment Award (2010).

Consecințele apariției unei generații de studenți incapabili să se angajeze în schimburi de idei care nu coincid cu propriul punct de vedere, pe motiv că le consideră inconfortabile, sunt grave pentru societate în ansamblu, pentru că deschid calea unor forme de totalitarism.

The New York Times Book Review

Intoleranța crescândă față de punctele de vedere diferite este o provocare nu numai în universități, ci și la nivelul întregului discurs politic american.

Michael Bloomberg

Lukianoff și Haidt explică fenomenul parentingului de tip „elicopter“ și pericolele lui – modul în care protecția excesivă amplifică fricile copiilor și le diminuează șansele de a deveni independenți la maturitate. De mici, ei trebuie supuși provocărilor, inclusiv unor puncte de vedere diferite, pentru a se dezvolta ca adulți puternici.

Susan H. McDaniel

În egală măsură studiu sociologic, manual de introducere în psihiatrie, ghid parental și manifest politic, cartea deschide un drum către speranță, sănătate și umanism.

Anne-Marie Slaughter

Această carte sintetizează cunoștințe din mai multe domenii științifice, pentru a pune în lumină problemele majore care îi afectează pe studenți, printre care se numără un declin al sănătății mintale, al libertăților academice și al colegialității. Mai important, autorii propun strategii verificate, care ar putea ajuta la depășirea obstacolelor. O lectură provocatoare și captivantă, care îi va inspira atât pe profesori, cât și pe părinți.

Nadine Strossen

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Mofturile raţiunii americane - Descriere și informații

Aceasta este o carte despre înțelepciune și despre opusul ei. Totodată, este o carte despre educație. Greg Lukianoff și Jonathan Haidt se apleacă asupra comportamentelor sociale recente din a căror întâlnire au rezultat erori adânc înrădăcinate în gândirea tinerilor americani, cu un mare potențial de a deveni trenduri intelectuale globale.


Apariția acestor erori este cercetată în amonte. Autorii pun sub lupă atât tendințe care țin de copilăria timpurie, precum îngrijirea parentală supraprotectoare, declinul jocului nesupravegheat și utilizarea excesivă a rețelelor sociale, cât și fenomene recente din mediul academic, cum ar fi corporatizarea universităților, răspândirea unor noi idei despre identitate și justiție, conflictele stârnite de polarizarea politică tot mai accentuată. Efectele? Tinerii devin mai fragili, mai puțin autonomi și mai nepregătiți să facă față provocărilor vieții contemporane. Există soluții? Lukianoff și Haidt ne demonstrează că da.

Anul apariției: 2021

Format: e-book

Traducere: Ioana Pătrășcanu

Autor: Greg Lukianoff, Jonathan Haidt

Titlu original: The Coddling Of The American Mind

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-0826-6