Bine ai venit!
|
| |
Autor

Mugur Isărescu

Mugur Isarescu - Carti

Mugur Isărescu îndeplinește funcția de guvernator al Băncii Naționale a României începând cu anul 1990, fiind, de asemenea, prim-ministru al Guvernului României în perioada 1999-2000. Mugur Isărescu deține diverse poziții în cadrul organismelor internaționale.

Mugur Isărescu a absolvit Facultatea de Comerț în anul 1971 și a obținut doctoratul în științe economice, titlu acordat de Academia de Studii Economice din București (1989). A fost declarat „Guvernatorul anului 2001“ de către revista The Banker (Financial Times Group). De asemenea, a devenit membru titular al Academiei Române în anul 2006, precum și membru corespondent al Academiei Regale de Ştiinţe Economice şi Financiare din Barcelona (în 2008) și al Academiei Regale a Doctorilor din Spania (în 2009). Este autor și coordonator al unui număr de peste 60 de cărți și lucrări de cercetare.

Guvernatorului Mugur Isărescu i s-au decernat numeroase ordine, diplome, distincții și premii, printre care Ordinul național „Steaua României“ în grad de Colan, Ordinul național al „Legiunii de Onoare“ în grad de Ofițer (L’Ordre national de la Légion d’Honneur, cea mai înaltă distincție franceză), Crucea de Merit în Ordin de Comandor al Republicii Polone, Ordinul „Marea Cruce a Sudului“ – cea mai înaltă distincție braziliană acordată străinilor.