Bine ai venit!
|
| |
Mugur Isărescu - Băncile centrale și calibrarea politicii monetare - Curtea Veche Publishing
-10%
Hardcover

Băncile centrale și calibrarea politicii monetare

110,57 lei 122,85 lei
Primul volum al seriei aniversare lansate cu ocazia împlinirii a 140 de ani de existență a Băncii Naționale a României, cu lucrări aparținând guvernatorului Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu îndeplinește funcția de guvernator al Băncii Naționale a României începând cu anul 1990, fiind, de asemenea, prim-ministru al Guvernului României în perioada 1999-2000. Mugur Isărescu deține diverse poziții în cadrul organismelor internaționale.

Mugur Isărescu a absolvit Facultatea de Comerț în anul 1971 și a obținut doctoratul în științe economice, titlu acordat de Academia de Studii Economice din București (1989). A fost declarat „Guvernatorul anului 2001“ de către revista The Banker (Financial Times Group). De asemenea, a devenit membru titular al Academiei Române în anul 2006, precum și membru corespondent al Academiei Regale de Ştiinţe Economice şi Financiare din Barcelona (în 2008) și al Academiei Regale a Doctorilor din Spania (în 2009). Este autor și coordonator al unui număr de peste 60 de cărți și lucrări de cercetare.

Guvernatorului Mugur Isărescu i s-au decernat numeroase ordine, diplome, distincții și premii, printre care Ordinul național „Steaua României“ în grad de Colan, Ordinul național al „Legiunii de Onoare“ în grad de Ofițer (L’Ordre national de la Légion d’Honneur, cea mai înaltă distincție franceză), Crucea de Merit în Ordin de Comandor al Republicii Polone, Ordinul „Marea Cruce a Sudului“ – cea mai înaltă distincție braziliană acordată străinilor.

Principala atractivitate a scrierilor guvernatorului Mugur Isărescu este, în opinia noastră, aceea că ele se adresează atât specialiștilor, cât și publicului larg fără o pregătire economică.

Valentin Lazea

Băncile centrale și calibrarea politicii monetare - Descriere și informații

Primul volum al seriei de zece volume, reunite sub titlul „Aniversar 140 de ani“, cuprinde lucrări ale celui mai longeviv guvernator BNR, domnul Mugur Isărescu. Prin intermediul acestora, asistăm la modificările de paradigmă economică survenite odată cu trecerea timpului și la felul în care s-a raportat domnia sa la ele – restructurarea sectorului bancar din România în anii '90, pregătirea și aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, gestionarea crizei economice și a inflației consecutive, ca să enumerăm doar câteva dintre acțiunile întreprinse.


Lucrarea expune și explică rolul politicii monetare în cadrul mixului de politici macroeconomice, abordând chestiuni precum: obiectivele politicii monetare, echilibrarea și eficientizarea componentelor mixului de politici macroeconomice, prioritățile și dificultățile adoptării standardelor de viață impuse de Uniunea Europeană, punctele slabe ale economiei românești și posibile soluții pentru consolidarea acesteia, capacitatea politicilor economice de a aborda și de a rezolva provocările din economia românească, creșterea coerenței acestor politici și altele.

Anul apariției: 2022

Format: 15.5 × 23 cm

Număr pagini: 208

Autor: Mugur Isărescu

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1207-2