Bine ai venit!
|
| |
Adam Phillips - Carte dezvoltare personală-Ebook Despre voința de schimbare - Curtea Veche Publishing
Digital

Carte dezvoltare personală-Ebook Despre voința de schimbare

ADAM PHILLIPS analizează psihologic motivele și efectele schimbărilor pe care alegem să le facem în viață.

Adam Phillips , fost director al secției de Psihoterapie pentru copii a spitalului Charing Cross din Londra, este psihanalist practician și visiting professor al Departamentului de limba engleză al Universității din York. Este autorul a numeroase lucrări de psihanaliză și critică literară, între care Attention Seeking, In Writing, Unforbidden Pleasures și Missing Out. De asemenea, este editor general al traducerilor Penguin Modern Classics Freud și membru al The Royal Society of Literature.

Filozofia de viață pe care o propune Adam Phillips nu este menită să zguduie lumea, ci este asumat modestă, propunând moduri în care să ne trăim viața cu scop, fiecare în parte.

The New Yorker

Cartea lui Adam Phillips este o meditație profundă asupra fanteziei puternice pe care o implică schimbarea, în special schimbarea radicală pe care el o numește „conversie“. El susține că putem fi convertiți la cauze, ideologii sau identități, convertirea fiind deopotrivă veselă și dăunătoare, emoționantă și coercitivă.

The TLS

Cartea analizează impulsul uman pentru transformare, de la conversia religioasă și politică la scopurile și practicile psihanalizei, discutând totodată idei moderne despre cum putem deveni o versiune mai bună a noastră.

Los Angeles Review of Books

Ușurința cu care scrie Phillips este condiționată de reticența lui de a „convinge“ pe oricine, inclusiv pe el însuși. Autorul își tratează cititorii ca pe pacienții săi, urmărind mai degrabă să provoace și să stimuleze decât să convingă.

The Guardian

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte dezvoltare personală-Ebook Despre voința de schimbare - Descriere și informații

În viața de zi cu zi, trăim o multitudine de schimbări: ne mutăm într-o casă nouă, ne schimbăm jobul, trecem la o altă orientare religioasă sau politică, ni se adâncesc ridurile de pe față sau încărunțim, modul în care percepem schimbările se schimbă și tot așa. Toate aceste schimbări apar de-a lungul vieții, în timp ce noi suntem uneori conștienți și alteori inconștienți de ele.


Ce înseamnă, de fapt, schimbarea? Și, oare, avem control deplin asupra schimbărilor din viața noastră? Și de ce ni se întâmplă câteodată să simțim dorința de schimbare foarte acut? Această carte extraordinară ne oferă o perspectivă psihanalitică asupra schimbării, arătându-ne ce este schimbarea, ce o declanșează, care sunt urmările ei și cum putem deveni stăpâni deplini ai vieții noastre, înțelegând orice schimbare în profunzime.

Anul apariției: 2022

Format: e-book

Traducere: Ioana Manolache

Autor: Adam Phillips

Titlu original: On Wanting to Change

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1282-9