Bine ai venit!
|
| |
Melinda Gates - Carte dezvoltare personală-Un moment de ascensiune - Curtea Veche Publishing
-30%

Carte dezvoltare personală-Un moment de ascensiune

Cum emanciparea femeii schimbă lumea
38,50 lei 55,00 lei
Povestea Melindei conține informații uimitoare, atrăgând atenția asupra unor probleme vitale – de la căsătoriile cu minore la interzicerea accesului la contraceptive, la inechitatea de gen la locul de muncă. Și, pentru prima oară, scrie despre viața ei.

Melinda Gates (n. 1964) s-a născută în Dallas, Texas, în familia unui inginer aerospațial și a unei casnice, viitoarea autoare a manifestat de timpuriu o predilecție pentru științele exacte.

După ce a și-a obținut licența în informatică și economie în 1986, a făcut masteratul în administrarea afacerilor în 1987. În perioada următoare, a lucrat la Microsoft ca manager responsabil pentru dezvoltarea diferitelor produse multimedia.

În 1990, a devenit manager general la departamentul Produse Generatoare de Informații, poziție pe care a ocupat-o până în 1996. În 1994, s-a căsătorit cu Bill Gates, și împreună au trei copii. Începând cu acest moment, s-a dedicat vieții de familie.

Cartea este o imperioasă pledoarie pentru o societate cu drepturi egale, în care femeile să fie tratate cu respectul cuvenit și prețuite la toate nivelurile sociale. Mai mult, este un îndemn pentru unitate, integrare și înfrățire. Avem nevoie de astfel de mesaje mai mult ca niciodată.

Malala Yousafzai

Un puternic, emoționant și plin de modestie îndemn la luptă.

Tara Westover

Probleme extrem de importante sunt prezentate aici cu forță exemplificatoare.

Barak Obama

Preocupată în special de problema vaccinurilor, Melinda iese în față pentru a spune că investiția în educația femeilor va duce la eradicarea sărăciei și a inegalității și va îmbunătăți viața tuturor mai mult decât orice altă soluție. Cum grupurile de femei de pe glob rămân subfinanțate și cum egalitatea de gen mai are până să devină realitate în multe societăți, cartea Melindei este necesară și bine-venită.

Emma Watson

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte dezvoltare personală-Un moment de ascensiune - Descriere și informații

Fete de nici zece ani, obligate să se căsătorească, femei cărora le este interzis prin lege să iasă pe stradă dacă se duc altundeva decât acasă sau la muncă. Ființe chinuite care nu știu ce este odihna și nu au parte nici măcar de o vorbă bună din partea soților. Sunt doar câteva exemple, nu dintre cele mai șocante, ale unei situații inadmisibile: într-o vreme în care conceptul de „emancipare a femeii“ a devenit ceva banal în unele medii occidentale, în alte zone din lume, femeile suportă nedreptăți revoltătoare. Ele nu au niciun drept să-și decidă propria soartă.

Este motivul pentru care Melinda Gates a pornit o campanie fără precedent de ajutorare a acestora, în țări din Africa și din Asia. O acțiune care, după o sintagmă deja celebră, se poate numi o adevărată „revoluție a inimii“. Autoarea nu numai că oferă sprijin material femeilor din mediile defavorizate, dar și trăiește și muncește cot la cot cu ele, pentru a le înțelege mai bine nevoile și aspirațiile.

Anul apariției: 2020

Format: 14.5 x 20.5 cm

Număr pagini: 288

Traducere: Alina-Gabriela Rudeanu

Autor: Melinda Gates

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0495-4