Criț
-10%

Criț

Istoria, poveștile și viața unui sat de sași

Descriere

Ruxandra Hurezean descrie în cartea sa cât de profund înrădăcinate sunt tradiţiile saşilor transilvăneni şi cât de puternic au marcat acestea, timp de 750 de ani, viaţa comunităţii locale. Această carte îşi propune să familiarizeze publicul larg cu moştenirea saşilor transilvăneni, oferind cititorilor români oportunitatea de a cunoaşte mai îndeaproape o altă parte a istoriei vii a României, pornind de la istoria unui mic sat.
arrow-left

Mi am propus să vă conduc prin istoria înțeleaptă a acestui sat, pe când vremurile erau bune, pentru ca modelul lui să rămână consemnat și după ce ultimul sas va fi trecut la loc de odihnă, sub nucii de pe deal.

– Ruxandra Hurezean

arrow-left

Ruxandra Hurezean este ca un fel de romancier, care face din persoanele pe care le are în vedere ca jurnalist niște personaje pe care le iubește și pe care ne propune și nouă să le iubim.

– Aurel Codoban

arrow-left

Acel sat, în care am intrat pentru prima oară doar în urmă cu 4-5 ani, există doar ca emblemă a ruralității saxone a Transilvaniei. Mai ales că el se numește Criț sau, in limba originară, Deutschkreuz – adică Crucea Germană. E rar să dai peste un sat, chiar și in Germania, Austria sau Luxemburg, cu un nume atât de puternic, chiar provocator, prin dezvăluirea aproape impudică a simbolurilor primordiale.

– Emil Hurezeanu

Detalii

Anul apariției: 2017
Format: 13.0 x 20.0 cm
Număr pagini: 212
Autor: Ruxandra Hurezean
Cod produs: 978-606-588-948-4
Despre autor

Ruxandra Hurezean

Ruxandra Hurezean a absolvit Facultatea de Filosofie din Cluj-Napoca, cu specializarea Sociologie. Lucrează în presă de peste 25 de ani, timp în care s-a specializat în reportajul social.

A condus redacții și a contribuit la înființarea de publicații, lucrând atât pentru presa locală, cât și cea națională. A trecut dincolo de știrile care durează, știm bine, o z... >

Cărți de același autor

Cărți din aceleași colecții

Pachete

icon-favorite
1.074,97 lei
icon-favorite
93,00 lei
icon-favorite
icon-favorite
145,00 lei
icon-favorite
227,00 lei
icon-favorite
159,00 lei
icon-favorite
245,00 lei
icon-favorite
245,00 lei
icon-favorite
329,00 lei