Bine ai venit!
|
| |
Autor

Gazda Arpad

Gazda Arpad - Carti

Gazda Árpád a devenit jurnalist datorită experienței trăite prin participarea sa la revolta de la Timișoara din decembrie 1989. După terminarea studiilor de fizică în 1990 la Universitatea din Timișoara, s-a angajat direct în presă. Pe parcursul carierei de jurnalist a fost corespondent de Timișoara la cotidianul bucureștean Romániai Magyar Szó, corespondent pentru România la Radio Europa Liberă, secția maghiară, redactor-șef al săptămânalului Erdélyi Napló, redactor-șef adjunct al cotidianului Krónika, redactor la Radio Timișoara, colaborator al Info Rádió și al săptămânalului Heti Válasz din Ungaria.

A obținut diploma de jurnalist radiofonic la Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta în 1999, după nouă ani de experiență acumulată în presă.

A obținut mai multe premii jurnalistice și de proză scurtă. În prezent este corespondent de Transilvania al agenției ungare de presă MTI.

Este autor al volumului de reportaje cu titlul: Mikor kicsi voltam, magyar voltam (Când am fost mică, am fost unguroaică). Din 2008 este președintele Fundației pentru Comunitate.