Câteva adevăruri simple despre Istoria românilor
-35%

Câteva adevăruri simple despre Istoria românilor

Cea mai frumoasă poveste Vol. I

Descriere

Povestea ce urmează este asemenea unui pahar umplut pe jumătate. Depinde de dumneavoastră să spuneţi dacă el este pe jumătate plin sau pe jumătate gol. Singura concluzie a acestor pagini este şi cea mai simplă: istoria este, mai presus de toate, o poveste apropiată de adevăr despre ceea ce a fost altădată. Iar, pentru unii dintre noi, aceasta o face să fie cea mai frumoasă poveste din toate câte există.
arrow-left

Istoria e, mai presus de toate, o poveste apropiată de adevăr despre ceea ce a fost. Iar pentru unii dintre noi, tocmai acest lucru o face cea mai frumoasă poveste dintre toate câte există.

– Adrian Cioroianu

arrow-left

Am încercat să găsesc fiecărei povești de aici câte o morală, dar nu pentru a fixa vreun adevăr axiomatic – ci pentru că, în lumea oamenilor, orice poveste (adevărată sau nu) poate oferi o lecție. Orice creație a omului are lecția sau lecțiile sale. Dacă le învățăm (sau nu) – aceasta este o cu totul altă poveste.

– Adrian Cioroianu

Detalii

Anul apariției: 2020
Format: 13 x 20 cm
Număr pagini: 296
Ediția: a II-a
Autor: Adrian Cioroianu
Cod produs: 978-606-44-0567-8
Despre autor

Adrian Cioroianu

Adrian Cioroianu este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, instituţie în care lucrează de peste două decenii. A publicat consistent în multe ziare şi reviste din ţară şi adesea poate fi văzut — în calitate de colaborator sau realizator — în programe ale televiziunilor din România. 

>

Cărți din aceleași colecții

Pachete

icon-favorite
icon-favorite
93,00 lei
icon-favorite
261,00 lei
icon-favorite
159,00 lei
icon-favorite
icon-favorite
245,00 lei
icon-favorite