Bine ai venit!
|
| |
Gusztáv-Mihály Hermann - O scurtă istorie a secuilor - Curtea Veche Publishing
-15%

O scurtă istorie a secuilor

Dincoace de legende, dincolo de controverse
42,50 lei 50,00 lei
Crezul de la care pornește O scurtă istorie a secuilor este că întotdeauna trebuie să discernem între ipotezele de bun-simț și speculații, bazându-ne, pe cât posibil, pe dovezile arheologice și documentare.
Gusztáv-Mihály Hermann (n. 1955) este doctor în istorie și predă istorie și istoria culturii la Universitatea Babeș-Bolyai, extensia din Odorheiu Secuiesc. Este specialist în istoria secuimii din secolul al XVIII-lea până în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Are publicate nouă cărți (dintre care două în română, iar restul în maghiară) și peste șaizeci de studii în reviste și antologii de specialitate.

Îmi place să-l văd pe Gusztáv-Mihály Hermann ca pe un Lucian Boia al secuilor.

Prof. univ. dr. Sorin Mitu

O scurtă istorie a secuilor - Descriere și informații

Conform mărturiei autorului, aceasta este prima carte pe care a conceput-o și a scris-o de la bun început în română, nu în maghiară, limba sa maternă. A renunțat la etapa traducerii pentru a se transpune mai ușor în ipostaza cititorului român, căruia îi este în primul rând adresat acest volum și, totodată, căruia i se cere să privească realitățile prezentate din alte perspective decât cele cu care a fost obișnuit.


Istoria secuilor poate avea ea însăși o istorie a ei, dacă ne gândim la discrepanțele evidente dintre opiniile istoricilor privitoare la multe aspecte ale sale: originea secuilor (despre care s-au lansat uneori ipoteze la granița cu literatura științifico-fantastică sau cu teoria conspirației), mentalitățile și profilul lor psihologic, motivațiile și obiceiurile acestora etc.

Anul apariției: 2020

Format: 13 x 20 cm

Număr pagini: 192

Autor: Gusztáv-Mihály Hermann

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0602-6