Bine ai venit!
|
| |
Jorge Miranda, Itziar Miranda - Coco - Curtea Veche Publishing
-25%
Hardcover

Coco

30,00 lei 40,00 lei
Fascinanta poveste a lui Coco Chanel a uimit generații la rând, trecând peste timp și spațiu. Vei descoperi în această carte secretele acestei femei remarcabile.

Jorge Miranda s-a născut în Braga pe 15 aprilie 1944. După ce a absolvit Dreptul (1963) și a obținut un doctorat în Științe Politice (1979), a devenit profesor cu drepturi depline la Facultatea de Drept a Universidade de Lisboa și la Católica Porto Business School. La ambele facultăți a avut catedră cu normă întreagă în Științe Politice, iar astăzi predă Dreptul Constituțional și Drepturile Fundamentale. Este autorul a mai mult de 250 de publicații, printre care se numără și monografii, manuale, studii interdisciplinare și articole științifice.

Itziar Miranda s-a născut în 1978 în Zaragoza, Aragón, Spania, sub numele Itziar Miranda Vicente. Este actriță, cunoscută pentru filmele Amar es para siempre (2005), The Art of Dying (2000) și Periodistas (1998).

Cealaltă mare pasiune a ei este literatura. Alături de fratele său, Jorge, scrie faimoasa colecție Miranda, a cărei misiune este să ofere vizibilitate unor impresionante personaje istorice feminine. Cărțile ei, dedicate unor nume precum Marie Curie, Hedy Lamarr, Coco Chanel, Indira Gandhi sau Frida Kahlo, printre multe altele, au fost publicate în Spania, America Latină și Statele Unite, și au fost traduse în mai multe limbi. 

Ea organizează workshopuri despre feminism și educație în școli, librării și muzee precum Reina Sofía, muzeul ABC sau muzeul Romantismului. Este o ambasadoare pentru FIP Tocando el Cielo, festival internațional de muzică clasică axat pe rolul îndeplinit de femei, care a scos la iveală compozitoare precum Clara Schumman sau Fanny Mendelssohn.

Coco - Descriere și informații

Vârstă recomandată: 8-14 ani


Coco Chanel a fost o femeie întreprinzătoare, cu nenumărate talente, care a reușit să câștige un loc privilegiat în societatea franceză de la începutul secolului al XX-lea. Creațiile vestimentare, precum și celebrul său parfum Nr. 5 i-au adus faimă în întreaga lume, în ciuda originilor modeste și a dificultăților cu care avea să se confrunte de-a lungul vieţii. Considerată trădătoare, a fost obligată să-şi părăsească ţara!
Vei descoperi și tu povestea misterioasă a lui Coco Chanel citind cartea aceasta.

Anul apariției: 2017

Format: 16.5 x 22.0 cm

Număr pagini: 39

Copertă: cartonată

Ilustrații: Thilopía (Lola Castejón Fernández de Gamboa)

Traducere: Ana-Maria Tamaș

Autor: Itziar Miranda, Jorge Miranda

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-588-987-3

Cărți de același autor
-25%
Hardcover

Frida

30,00 lei

40,00 lei

-25%
Hardcover

Marie

30,00 lei

40,00 lei

Coco - Cărți asemănătoare