Bine ai venit!
|
| |
Jorge Miranda, Itziar Miranda - Frida - Curtea Veche Publishing
-30%
Hardcover

Frida

28,00 lei 40,00 lei
Aceasta este fascinanta poveste a Fridei Kahlo, o pictoriță mexicană care a scris istorie în artele plastice. Cartea aceasta aduce împreună toate momentele tumultuoase ale celei ce a fost o figură emblematică în pictură.

Jorge Miranda s-a născut în Braga pe 15 aprilie 1944. După ce a absolvit Dreptul (1963) și a obținut un doctorat în Științe Politice (1979), a devenit profesor cu drepturi depline la Facultatea de Drept a Universidade de Lisboa și la Católica Porto Business School. La ambele facultăți a avut catedră cu normă întreagă în Științe Politice, iar astăzi predă Dreptul Constituțional și Drepturile Fundamentale. Este autorul a mai mult de 250 de publicații, printre care se numără și monografii, manuale, studii interdisciplinare și articole științifice.

Itziar Miranda s-a născut în 1978 în Zaragoza, Aragón, Spania, sub numele Itziar Miranda Vicente. Este actriță, cunoscută pentru filmele Amar es para siempre (2005), The Art of Dying (2000) și Periodistas (1998).

Cealaltă mare pasiune a ei este literatura. Alături de fratele său, Jorge, scrie faimoasa colecție Miranda, a cărei misiune este să ofere vizibilitate unor impresionante personaje istorice feminine. Cărțile ei, dedicate unor nume precum Marie Curie, Hedy Lamarr, Coco Chanel, Indira Gandhi sau Frida Kahlo, printre multe altele, au fost publicate în Spania, America Latină și Statele Unite, și au fost traduse în mai multe limbi. 

Ea organizează workshopuri despre feminism și educație în școli, librării și muzee precum Reina Sofía, muzeul ABC sau muzeul Romantismului. Este o ambasadoare pentru FIP Tocando el Cielo, festival internațional de muzică clasică axat pe rolul îndeplinit de femei, care a scos la iveală compozitoare precum Clara Schumman sau Fanny Mendelssohn.

Frida - Descriere și informații

Vârstă recomandată 8-14 ani.

Aceasta este fascinanta poveste a Fridei Kahlo, o pictoriță mexicană care nu lăsa indiferent pe nimeni.

Pe când era adolescentă, un accident i-a afectat grav coloana vertebrală. Cum nu avea nimic altceva de făcut, a început să picteze cu o pasiune nebună, ajungând curând una dintre cele mai apreciate artiste ale timpului său. Vei descoperi toate secretele fascinante ale unei dintre figurile reprezentative ale artelor plastice.

Anul apariției: 2017

Format: 16.5 x 22.0 cm

Număr pagini: 39

Copertă: cartonată

Ilustrații: Thilopía (Lola Castejón Fernández de Gamboa)

Traducere: Ana Maria Tamaş

Autor: Itziar Miranda, Jorge Miranda

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-588-985-9

Cărți de același autor
-30%
Hardcover

Marie

28,00 lei

40,00 lei

-30%
Hardcover

Coco

28,00 lei

40,00 lei