Bine ai venit!
|
| |
Jorge Miranda, Itziar Miranda - Marie - Curtea Veche Publishing
-15%
Hardcover

Marie

34,00 lei 40,00 lei
Fascinanta poveste a lui Marie Curie, o femeie care a dezlegat unele dintre tainele științei și care a scris istorie cu descoperirile ei. Aflați-i povstea citind această carte!

Jorge Miranda s-a născut în Braga pe 15 aprilie 1944. După ce a absolvit Dreptul (1963) și a obținut un doctorat în Științe Politice (1979), a devenit profesor cu drepturi depline la Facultatea de Drept a Universidade de Lisboa și la Católica Porto Business School. La ambele facultăți a avut catedră cu normă întreagă în Științe Politice, iar astăzi predă Dreptul Constituțional și Drepturile Fundamentale. Este autorul a mai mult de 250 de publicații, printre care se numără și monografii, manuale, studii interdisciplinare și articole științifice.

Itziar Miranda s-a născut în 1978 în Zaragoza, Aragón, Spania, sub numele Itziar Miranda Vicente. Este actriță, cunoscută pentru filmele Amar es para siempre (2005), The Art of Dying (2000) și Periodistas (1998).

Cealaltă mare pasiune a ei este literatura. Alături de fratele său, Jorge, scrie faimoasa colecție Miranda, a cărei misiune este să ofere vizibilitate unor impresionante personaje istorice feminine. Cărțile ei, dedicate unor nume precum Marie Curie, Hedy Lamarr, Coco Chanel, Indira Gandhi sau Frida Kahlo, printre multe altele, au fost publicate în Spania, America Latină și Statele Unite, și au fost traduse în mai multe limbi. 

Ea organizează workshopuri despre feminism și educație în școli, librării și muzee precum Reina Sofía, muzeul ABC sau muzeul Romantismului. Este o ambasadoare pentru FIP Tocando el Cielo, festival internațional de muzică clasică axat pe rolul îndeplinit de femei, care a scos la iveală compozitoare precum Clara Schumman sau Fanny Mendelssohn.

Marie - Descriere și informații

Vârstă recomandată: 8-14 ani

Marie Curie a fost o savantă poloneză care a uimit întreaga comunitate științifică acum mai bine de un secol. O călătorie din ţara natală, ocupată de ruşi, în Franţa i-a schimbat viața: aici a putut să se dedice studiului și l-a întâlnit pe Pierre, marea iubire a vieții sale, împreună cu care avea să descopere radiul. A câștigat două Premii Nobel și a fost prima femeie în... atâtea și atâtea privințe, că mai bine ar fi să-i citiți povestea.

Anul apariției: 2017

Format: 16.5 x 22 cm

Număr pagini: 39

Copertă: cartonată

Ilustrații: Thilopia (Lola Castejón Fernández de Gamboa)

Traducere: Ana-Maria Tamaș

Autor: Itziar Miranda, Jorge Miranda

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-588-986-6

Cărți de același autor
-15%
Hardcover

Frida

34,00 lei

40,00 lei

-15%
Hardcover

Coco

34,00 lei

40,00 lei

Marie - Cărți asemănătoare