Bine ai venit!
|
| |
 - Politică monetară. Lucrări selectate - Curtea Veche Publishing
-15%
Hardcover

Politică monetară. Lucrări selectate

149,05 lei 175,35 lei
O colecție de studii scrise în perioada 1993–2021 de economiști care au lucrat sau încă lucrează la Banca Națională a României și care abordează un set de probleme specifice politicii monetare.

„A existat în interiorul BNR o preocupare permanentă pentru înțelegerea profundă a unor probleme referitoare la capacitatea politicii monetare de a stabiliza prețurile.“

Lucian Croitoru

Politică monetară. Lucrări selectate - Descriere și informații

Volumul de față cuprinde o suită de lucrări dedicată omagierii a 140 de ani de existență a Băncii Naționale a României.


Colecția de studii, scrisă în perioada 1993–2021 de economiști care au lucrat sau încă lucrează la Banca Națională a României, abordează un set de probleme specifice politicii monetare. Printre acestea se numără: arieratele între întreprinderi în perioada de început a tranziției, evoluțiile monetare, multiplicarea banilor și impactul lor asupra inflației, procesele de transmisie ale variațiilor cursului de schimb asupra inflației și ale modificărilor ratelor dobânzii de pe piața monetară interbancară asupra ratelor dobânzilor la depozitele și creditele clienților nebancari, regimul de țintire directă a inflației și altele.


ÎnPolitică monetară cititorul va găsi răspuns la multe dintre întrebările legate de problemele economiei actuale precum și informații detaliate despre o serie de politici monetare neconvenționale.

Anul apariției: 2022

Format: 15.5 × 23 cm

Număr pagini: 560

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1264-5