Ștefan I. Dumitrescu
BIOGRAFIE

Stefan I. Dumitrescu definea moneta (nu agrea termenul ,,moneda") ca fiind ,,o fictiune cu functiune". Altfel spus, in esenta, moneda este in mintea omului, nu in mainile lui. Si cum, ceteris paribus, notiunea de ,,valoare" nu are decat o semnificatie abstracta, atunci si pretul bunurilor se supune regulilor inconcretului - el nu exista decat o clipa, doar in momentul in care se executa un contract de vanzare-cumparare, dupa care dispare.

Nominalist și liberal în același timp, trecând prin vicisitudinile crunte ale regimului comunist, Ștefan I. Dumitrescu, pe lângă alte nenumărate lucrări importante, lasă moștenire în Tratatul de monetă un model de gândire monetară care, după cum precizează profesorul Silviu Cerna în prefață, face din el „un strălucit reprezentant al școlii economice românești”.

Tratat de monetă
-10%
Vezi detalii
Descriere În esență, moneda este în mintea omului, nu în mâinile lui. Și cum, ceteris paribus, noțiunea de „valoare” nu are decât o semnificație abstractă, atunci și prețul bunurilor se supune regulilor inconcretului – el nu există decât o clipă, doar în momentul în care se execută un contract de vânzare-cumpărare, după care dispare.