Bine ai venit!
|
| |
Elif Batuman - Ebook Idioata - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Idioata

Portretul artistei la tinerețe, romanul dă viață unei idei surprinzătoare: cine suntem cu adevărat nu se descoperă, ci se inventează.

ELIF BATUMAN (n. 1977) este scriitoare americană de origine turcă. A copilărit în New Jersey și a urmat cursuri de filologie la Harvard. Și-a luat diploma de doctor în literatură comparată de la Stanford. Jurnalistă și cadru didactic, Batuman a scris numeroase eseuri și articole pentru The New Yorker și Harper’s Magazine. Prima ei carte, The Possessed: Adventures with Russian Books and the People Who Read Them, a fost premiată cu Rona Jaffe Foundation Writers’ Award în 2007 și Whiting Award în 2010, iar în 2017 a fost finalistă la Premiul Pulitzer. Cel dintâi roman al ei, Idioata, a apărut în 2019 la Curtea Veche Publishing.

Romanul lui Batuman are un umor absolut efervescent. Dovedește totodată o inteligență subtilă, surprinzătoare și revelatoare.

The New York Review of Books

Idioata marchează un debut strălucit și plin de farmec, cu o protagonistă atât de asemănătoare cu fiecare dintre noi, încât e aproape imposibil s-o uiți.

The Huffington Post

Personajul lui Batuman este o tânără îndeajuns de inteligentă cât să își dea seama când devine de-a dreptul stupidă. Relația ei cu lumea este de o ironie mușcătoare.

Kirkus Reviews

O poveste fermecătoare și incisivă despre complicata căutare a propriului sine.

Booklist

O poveste de mare amploare, care creează dependență. Am înfulecat-o cu nesaț.

Miranda July

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Idioata - Descriere și informații

Selin, o tânără americană de origine turcă, încearcă să răzbată prin hățișul care i se deschide înainte odatăcu începutul studiilor la Harvard. Este anul 1995. Internetul și e-mailul reprezintă pentru ea o noutate absolută. Curiozitatea de a naviga într-o lume în care mesajul transmis ajunge instantaneu la destinatar adaugă o notă de fascinație studenției, care o surprinde cu viața de cămin, prieteniile noi, cursurile uneori captivante, alteori de neînțeles și relațiile stranii, acaparatoare.

Anul apariției: 2019

Format: e-book

Copertă: Gabi Toma

Traducere: Ina Cassandra Halichias

Autor: Elif Batuman

Titlu original: The Idiot

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1527-1