Bine ai venit!
|
| |

Leon Iulian Manu, conducătorul acțiunii ilegale a preoților greco-catolici

59,00 lei
Cartea lui Ionuț Vida-Simiti transmite o istorie de peste 50 de ani a Bisericii Greco-Catolice din România, prin intermediul biografiei părintelui Manu, care a fost soldat și martir al Bisericii sale.

IONUȚ VIDA-SIMITI s-a născut la Cluj-Napoca în anul 1980. A obținut licența în științe juridice în 2004 și masteratul în „Instituții și reglementări comunitare“ în 2005 la Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca. În 2013 a obținut titlul de doctor în drept cu teza „Răspunderea civilă a medicului“, iar în 2020 a fost distins cu titlul de doctor pentru a doua oară, în istorie, cu teza „Ordinul Sfântul Vasile cel Mare în timpul regimului comunist”, susținută la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca în 2020.

Lucrarea lui Ionuț Vida-Simiti poate fi socotită un omagiu adus acestei venerabile și admirabile Biserici românești, la fel de luptătoare și martirică.

Prof. univ. dr. Radu Radosav

Leon Iulian Manu, conducătorul acțiunii ilegale a preoților greco-catolici - Descriere și informații

Leon Iulian Manu. Conducătorul acțiunii ilegale a preoților greco-catolici este o cercetare care continuă preocupările similare ale istoricului consacrat Ionuț Vida-Simiti, preocupări reprezentate de teza sa de doctorat în istorie intitulată Ordinul Sfântul Vasile cel Mare în timpul regimului comunist (2020).


Cartea urmărește „la pas“ traseul biografic al preotului Leon Manu, de la anii de școală până la experiența publică, și anume, cea de dinainte de Unirea de la 1918, apoi misionarismul în SUA în primii ani după Unire, activitățile pastorale misionare, liturgice și catehetice. Periplul său biografic cuprinde un spațiu central-est european ce conturează o geografie ecleziastică și monahală care, deopotrivă, reprezintă prestigiul și personalitatea exemplară ale acestui om al credinței, atașat real și profund de Ordinul Sfântul Vasile cel Mare.

Prof. Univ. Dr. Doru Radosav

Anul apariției: 2024

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 336

Autor: Ionuț Vida-Simiti

Titlu original: Leon Iulian Manu, conducătorul acțiunii ilegale a preoților greco-catolici

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1712-1