Bine ai venit!
|
| |
Iulian Comănescu - Mihnea Constantinescu: omul care a schimbat România fără ca noi să știm - Curtea Veche Publishing
-10%

Mihnea Constantinescu: omul care a schimbat România fără ca noi să știm

43,20 lei 48,00 lei
În limba română, cuvântul funcționar provine din franceză. Am putea să ne închipuim că e o persoană care face să funcționeze lucrurile, dar Larousse ne dezamăgește: e titularul unei funcții publice. Însă Mihnea Constantinescu funcționa indiferent de funcții.

IULIAN Comanescu (n. 8 noiembrie 1966, Suceava) este scriitor și antreprenor. A avut primele tatonări cu literatura și jurnalismul în anii ’80, în liceu și facultate. A început prin a publica jurnalism și poezie la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, în revista ING a studenților politehniști și în Luceafărul. În 1992 a intrat în câmpul muncii la cotidianul PNȚCD Dreptatea, pentru ca ulterior să facă parte din redacția unor ziare, reviste și televiziuni ca Evenimentul zilei, Unica, PRO TV sau Realitatea TV. Din 2006, și-a lansat propriul business, prin care gestionează proiecte de marketing de conținut și consultanță de imagine pentru branduri și oameni. A lucrat cu oameni ca Adina Vălean, comisar european, sau realizatorul de radio și TV Andrei Gheorghe și alții.

Tot în 2006, și-a lansat blogul, ulterior premiat, Comanescu.ro, în care a abordat vreme mai mulți ani subiecte de media, publicitate, comunicare politică și cultură digitală. Are studii de inginerie și filozofie și diferite specializări în media, cu care s-a ocupat în calitate de expert timp de mai mulți ani, pentru organizații precum Centrul pentru Jurnalism Independent, OSI/OSF/Soros, IREX, Departamentul de Stat al SUA și multe altele. A publicat o carte despre mecanismele celebrității și piața media, Cum să devii un Nimeni, la Editura Humanitas, și a participat la realizarea mai multor volume colective, la Editurile Humanitas și Art.

Niciodată nu-i vor fi uitate altitudinea intelectuală, atitudinea patriotică, implicarea în viața publică.

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României

A fost un diplomat desăvârșit, patriot român și nu am cunoscut un susținător mai puternic al Parteneriatului Strategic SUA-România.

Hans Klemm, fost Ambasador al SUA în România

Puțini sunt cei care au servit Statul român cu atâta abnegație, înțelegere și răbdare, cu atâta decență și cu simț al umorului, într-un sistem caracterizat adesea de contrariul calităților lui.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei

Mihnea Constantinescu: omul care a schimbat România fără ca noi să știm - Descriere și informații

În 30 de ani de carieră, Mihnea Constantinescu a avut, în esență, trei funcții: director în MAE, șef de cancelarie de prim‑miniștri (sau de cabinet) și ambasador cu însărcinări speciale. Ultima e de fapt o demnitate sau un rang, dar acoperă destul de bine preocuparea lui pentru energie și securitate din ultima parte a carierei. La Cancelarie, a făcut politică externă încă de pe vremea când făcea conexiunea între Theodor Stolojan și ambasadele occidentale. Iar la Externe, a determinat transformarea României într-o democrație păstrând-o pe drumul aderării la UE și NATO, asumat definitiv de toți actorii politici încă din 1995. La fel, energia era o chestiune cu conotații puternice de securitate, deci geopolitice, și administrative, fiindcă implica armonizarea numeroșilor actori instituționali implicați în marile proiecte.

Anul apariției: 2019

Format: 13 x 20 cm

Număr pagini: 288

Autor: Iulian Comănescu

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0481-7

Mihnea Constantinescu: omul care a schimbat România fără ca noi să știm - Cărți asemănătoare