Bine ai venit!
|
| |
Mauro Munafò, Marta Pantaleo - Fake news, hateri și cyberbullying - Curtea Veche Publishing
-25%

Fake news, hateri și cyberbullying

Cui servesc și cum să te ferești
42,00 lei 56,00 lei
Cine produce fake news și de ce? Care este originea primelor știri false și cum le putem combate? Mauro Munafò caută răspunsuri la aceste întrebări și explorează multe dintre problemele conexe, pentru binele comunităților online, din care toți am ajuns să facem parte.
Nr. pagini: 128 Format: 16 × 20.50 cm Categorii: Cărți, Autori străini, Științe Sociale, Sociologie Imprint: Descriptoare: Vezi toate cartile din categoria: Științe Sociale

Mauro Munafò s-a născut în provincia Messina și a urmat științele comunicării și jurnalismul la Università degli Studi di Padova și la Instituto „Carlo de Martino“ din Milano. Este jurnalist la săptămânalul italian L’Espresso din anul 2013. Anchetele pe care le-a făcut în ultimii ani au acoperit subiecte politice, din sfera digitală și au analizat felul în care folosim rețelele de socializare pentru comunicarea electorală. A colaborat și cu publicații precum Repubblica, Wired sau Sole 24 Ore. În timpul liber administrează blogul „Il Paese che non ama“ și pagina de Facebook cu același nume.

Marta Pantaleo este considerată una dintre cele mai interesante voci din rândul ilustratorilor italieni. Prima ei carte, Ciao ciao giocattoli, apărută în 2016, a câștigat premiul Silent Book Contest. De atunci, lucrează cu unii dintre cei mai importanți editori și cu unele dintre cele mai importante publicații din Italia și din lume, printre care The New York Times, la Repubblica, La Stampa, Corriere della Sera, Orecchio Acerbo, De Agostini și Feltrinelli.

Autorul explică pe înțelesul tuturor cum poate fi evitată și combătută latura întunecată a rețelei.

TGCOM24

Oportunitățile oferite de internet îi pun laturile negative într-un con de umbră. Fără să ignorăm acest fapt, trebuie să înfruntăm câteva dintre problemele care decurg de aici.

din Raportul UNESCO privind hărțuirea online, 2015

O carte ca un vademecum despre soluțiile pe care le putem adopta ca să participăm la securizarea mediilor digitale atât prin dezmințirea știrilor false și a dezinformărilor, cât și prin adoptarea unei conduite care să descurajeze haterii și să apere pe termen lung potențialele victime ale cyberbullyingului.

Editor

Fake news, hateri și cyberbullying - Descriere și informații

Fake news este o carte alcătuită după regulile nescrise ale publicațiilor online ale momentului. Toate capitolele confruntă și explică fenomene digitale din sfera știrilor false sau a practicilor apărute odată cu internetul și propagate prin intermediul rețelelor de socializare. În paginile ei sunt propuse soluții pentru tehnologii precum deepfake și realități ca cyberbullyingul și sunt prezentate cele mai elocvente exemple de situații pe care ar trebui să le evităm ca să rămânem în siguranță online.

Ilustrațiile Martei Pantaleo și textul lui Mauro Munafò ne poartă într-o călătorie de redescoperire a știrilor false, de la primele surse istorice care le-au consemnat până în zilele noastre. Găsim în placheta lui Munafò atât curiozități despre fake news, cât și nenumărate situații reale în care minciunile au pus în pericol viața unor nevinovați. El pledează aici cu multă rigurozitate pentru verificarea informațiilor, clemență în mediul online și acțiune împotriva agresorilor digitali.

Anul apariției: 2021

Format: 16 × 20.50 cm

Număr pagini: 128

Ilustrații: Marta Pantaleo

Traducere: Diana Ilie

Autor: Mauro Munafò

Titlu original: Fake News, Haters & Cyberbullismo. A chi servono e come difendersi

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0974-4