Mofturile raţiunii americane

Cum intenţiile bune şi ideile proaste pregătesc o generaţie destinată eşecului
star-icon

Bestseller New York Times

Descriere

O carte-radiografie despre cum a ajuns un trend intelectual american să amenințe un drept esențial: libertatea de exprimare.
arrow-left

Consecințele apariției unei generații de studenți incapabili să se angajeze în schimburi de idei care nu coincid cu propriul punct de vedere, pe motiv că le consideră inconfortabile, sunt grave pentru societate în ansamblu, pentru că deschid calea unor forme de totalitarism.

– The New York Times Book Review

arrow-left

Intoleranța crescândă față de punctele de vedere diferite este o provocare nu numai în universități, ci și la nivelul întregului discurs politic american.

– Michael Bloomberg

arrow-left

Lukianoff și Haidt explică fenomenul parentingului de tip „elicopter“ și pericolele lui – modul în care protecția excesivă amplifică fricile copiilor și le diminuează șansele de a deveni independenți la maturitate. De mici, ei trebuie supuși provocărilor, inclusiv unor puncte de vedere diferite, pentru a se dezvolta ca adulți puternici.

– Susan H. McDaniel

arrow-left

În egală măsură studiu sociologic, manual de introducere în psihiatrie, ghid parental și manifest politic, cartea deschide un drum către speranță, sănătate și umanism.

– Anne-Marie Slaughter

arrow-left

Această carte sintetizează cunoștințe din mai multe domenii științifice, pentru a pune în lumină problemele majore care îi afectează pe studenți, printre care se numără un declin al sănătății mintale, al libertăților academice și al colegialității. Mai important, autorii propun strategii verificate, care ar putea ajuta la depășirea obstacolelor. O lectură provocatoare și captivantă, care îi va inspira atât pe profesori, cât și pe părinți.

– Nadine Strossen

Detalii

Anul apariției: 2021
Format: 14.5 x 20.5 cm
Număr pagini: 472
Traducere: Ioana Pătrășcanu
Autor: Greg Lukianoff, Jonathan Haidt
Titlu original: The Coddling Of The American Mind
Cod produs: 978-606-44-0825-9
Despre autor

Greg Lukianoff

Greg Lukianoff, născut la New York în 1974, este președinte al Foundation for Individual Rights in Education (FIRE), organizație nonprofit care luptă pentru libertatea de exprimare în universitățile din Statele Unite. A absolvit American University din Washington, D.C. și Stanford Law School, devenind un eminent specialist în drept, interesat în principal de probleme care țin de aplicarea Pri... >

Jonathan Haidt

Jonathan Haidt, renumit specialist american în psihologie socială, s-a născut în 1963. Actualmente este profesor de etică a leadershipului la Stern School of Business din cadrul New York University. După ce a studiat filozofia la Yale, și-a obținut doctoratul în psihologie socială la University of Pennsylvania, în 1992. A făcut cercetare postdoctorală în antropologie culturală atât la Universit... >

citeşte mai mult

Pachete

icon-favorite
227,00 lei
icon-favorite
245,00 lei
icon-favorite
160,00 lei
icon-favorite

Pachet

NLP
237,64 lei
icon-favorite
93,00 lei
icon-favorite
261,00 lei
icon-favorite
321,00 lei
icon-favorite
291,00 lei
icon-favorite

Produse asemănătoare

Cum merge lumea
icon-favorite
-15%
60,00 lei

Pachete in care este inclus