O nouă cale. Lecțiile coronavirusului

Descriere

O sinteză necesară a primei etape a pandemiei, care așază criza actuală în contextul celor mai importante crize de secol XX și început de secol XXI.
arrow-left

Un veritabil program pentru „lumea de după“.

– Libération

arrow-left

Edgar Morin este un om al sintezei. În mijlocul avalanșei de cărți apărute pe tema crizei sanitare, propunerea lui are un dublu merit: calitatea și profunzimea.

– Laurent Joffrin

arrow-left

Publicat în urma primei etape a izolării, opusculul sociologului aproape centenar este o analiză acerbă care extrage cincisprezece lecții din pandemie, pentru a degaja nouă provocări ale epocii post-corona și a propune, în cele din urmă, o nouă cale.

– Mediapart

arrow-left

Edgar Morin schițează un nou model de societate. Firește, vom recunoaște în el o anumită amprentă de utopie, însă mai mult decât atât, vom găsi câteva idei bine-venite și întru totul fezabile. Căci eseul pe care ni-l propune este, în fond, un manual de speranță.

– Le Télégramme

Detalii

Anul apariției: 2021
Format: 13 x 20 cm
Număr pagini: 120
Copertă: Softcover
Traducere: Anca-Maria Pănoiu
Autor: Edgar Morin , Sabah Abouessalam
Titlu original: Changeons de voie. Les leçons du coronavirus
Cod produs: 978-606-44-0796-2
Despre autor

Edgar Morin

Edgar Morin (n. 1921), sociolog și filozof francez de origine iudeo‑hispanică, este recunoscut la nivel internațional pentru contribuția sa în ceea ce privește conceptul de „gândire complexă“, dezvoltat în ciclul de lucrări Complexus. Studiile sale academice au vizat de‑a lungul timpului o multitudine de domenii, printre care sociologia, studiile media, antropologia vizuală, științele po... >

Sabah Abouessalam

Sabah Abouessalam s-a specializat în sociologie urbană, predă cursuri în acest domeniu și este directoare științifică a Catedrei UNESCO „Complexité et Territoire“.

citeşte mai mult

Cărți din aceleași colecții

Pachete

icon-favorite
321,00 lei
icon-favorite
200,00 lei
icon-favorite
503,00 lei
icon-favorite
245,00 lei
icon-favorite

Pachet

NLP
237,64 lei
icon-favorite
291,00 lei
icon-favorite
icon-favorite
92,00 lei
icon-favorite
261,00 lei
icon-favorite

Produse asemănătoare