Bine ai venit!
|
| |
Ariane Calvo - Violența psihică, manual de autoapărare - Curtea Veche Publishing
-25%

Violența psihică, manual de autoapărare

41,25 lei 55,00 lei
Greu de identificat, spre deosebire de violența fizică și sexuală, violența psihică poate avea repercusiuni considerabile, care ne împiedică să avem încredere în noi înșine sau să stabilim relații sănătoase cu ceilalți.

Ariane Calvo este psihologă și psihoterapeută specializată în psihotraumă, reziliență psihică și autonomie emoțională. Totodată, este instructoare de mindfulness și autoare a mai multor cărți de psihologie și de dezvoltare personală. A devenit terapeută din pasiune, dintr-o curiozitate și un interes permanent înnoite de oameni și de comportamentele lor specifice. Îi place să descopere motivațiile unei persoane, resursele sale și modul în care cineva găsește singur soluții la problemele cu care se confruntă.

Subjugarea exclude orice noțiune de alteritate, bunăvoință, protecție.

Anne-Laure Buffet, psihoterapeută

Noi, occidentalii, nu cunoaștem cu adevărat funcționarea emoțiilor, crezând adesea că lucrurile pe care le simțim au legătură cu ce fac sau spun ceilalți.

Yves-Alexandre Thalmann, psiholog clinician

Violența psihică, manual de autoapărare - Descriere și informații

Să ripostezi, să răspunzi cu aceeași monedă sau să acuzi la rândul tău? Cum să faci față șantajului emoțional, una dintre formele perfide ale manipulării? Secretul este comunicarea autentică, în orice context. Cunoscută drept Comunicare Nonviolentă, concept introdus de psihologul american Marshall B. Rosenberg, acest tip de comunicare, amintit de Ariane Calvo, reprezintă o serie de instrumente care au drept scop eliminarea violenței din dialogurile de zi cu zi. Exprimarea propriilor sentimente, nevoi și așteptări este primul pas în atenuarea conflictului.

Marilou a fost supusă unei umilințe repetate prin comparațiile pe care apropiații le făceau între ea și sora sa. David a avut o relație romantică în care partenera l-a manipulat, iar Clément a fost trau-matizat în copilărie de tatăl său vitreg. Din fericire, mai târziu, toți au reușit să recunoască dezechi-librele sufletești suferite și să înceapă un proces de vindecare.

Controlul, constrângerile, jignirile, atitudinea pasiv-agresivă și hărțuirea morală sunt doar câteva dintre formele insidioase ale abuzului psihic. Volumul de față îi analizează amănunțit mecanismele mai puțin evidente, pro-punând totodată o serie de tehnici care te vor ajuta să faci primii pași spre o viață armonioasă.

Anul apariției: 2023

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 232

Traducere: Ioana-Gabriela Dumitrescu

Autor: Ariane Calvo

Titlu original: Manuel d'auto-efense contre les violences pshychologiques

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1436-6