Elena-Carmen Țuca
BIOGRAFIE

Elena-Carmen Țuca a absolvit în 2009 Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, iar în 2012, și-a finalizat formarea în psihologie integrativă la Asociația Română de Psihoterapie Integrativă (ARPI). A lucrat pentru grupurile defavorizate, în cadrul cărora se regăsește multă rușine toxică. În perioada 2016–2017, a fost psiholog la KinetoBebe, centru pediatric pentru copii cu nevoi speciale. În august 2016, a participat, în calitate de psiholog din partea KinetoBebe, la ScoliCamp, prima tabără de scolioză din România.

Pe lângă activitatea din propriul cabinet de psihoterapie, din 2011, este și redactor coordonator al revistei Inside, jurnalul de psihoterapie integrativă al ARPI. Din 2011 până în prezent, a publicat o serie de articole pentru revista Psychologies, platforma ultrapsihologie.ro și revista Inside și a participat la conferințe de specialitate și emisiuni televizate având ca temă de discuție rușinea. În activitatea sa, este interesată de subiecte precum copilul interior rănit, doliul neterminat, trauma și feminitatea. În ultimul an, s‑a axat pe specializarea vindecării rănii de feminitate care are la bază rușinea toxică, susținând în prezent și cercuri terapeutice pentru femei.

De mână cu rușinea la psihoterapie
-5%

50,00 lei

47,50 lei

Descriere Demonul rușinii își dă masca jos! Descoperim astfel că nu este decât un biet personaj fricos, purtând, la fel ca noi toți, niște răni ascunse din trecut. Răni care se pot vindeca dacă îl luăm de mână cu blândețe și îl ducem în acel loc special în care toate măștile se lasă la intrare: cabinetul psihoterapeutului.