Steven Pinker
BIOGRAFIE

Steven Arthur Pinker (n. 18 septembrie 1954) este un psiholog cognitiv canadian-american, lingvist și autor de științe populare. El este un susținător al psihologiei evoluției.

Specializările academice ale lui Pinker sunt cogniția vizuală și psiholingvistica. Subiectele sale experimentale includ imagini mentale, recunoașterea formei, atenție vizuală, dezvoltarea limbajului copiilor, fenomene regulate și neregulate în limbaj, bazele neuronale ale cuvintelor și gramaticii și psihologia cooperării și comunicării, inclusiv insinuări, expresie emoțională și obișnuite cunoştinţe.

Urmează cele mai bune zile ale omenirii?
-15%

30,00 lei

25,50 lei

Descriere Progresul omenirii – o realitate bazată pe fapte concrete sau o iluzie care hrănește dintotdeauna cele mai aprinse utopii?

Iată un subiect controversat, pe care patru gânditori străluciți ai prezentului l-au pus în perspectivă în cadrul Dezbaterilor Munk din noiembrie 2015. Seria întâlnirilor bianuale din Toronto, cu un renume internațional încă de la lansarea lor din 2008, a devenit astfel un context propice unui duel de idei alert și antrenant.