Bine ai venit!
|
| |
Janina Ramirez, David Wyatt - Misterul runelor - Curtea Veche Publishing
-25%

Misterul runelor

33,75 lei 45,00 lei
Roșcovana Alva, o temerară copilă din neamul vikingilor, pornește într-o aventură pasionantă, alături de tovarășul ei credincios, lupul Fenrir, dorindu-și nespus să devină cea dintâi investigatoare a întâmplărilor bizare ce s-au abătut asupra orășelului Kilsgard.
Janina Ramirez este cercetătoare în istorie culturală și prezentatoare de emisiuni. S-a specializat în decodarea simbolurilor și dezvăluirea imaginii de ansamblu din spatele operelor de artă ori a celor literare.
Coordonează cursuri pentru studenții la Istoria Artei din cadrul Universității Oxford, iar din 2010 scrie și prezintă programe de istorie pentru posturile de radio și televiziune ale BBC. Susține un podcast săptămânal, Art Detectives, produs de History Hit. De asemenea, este autoarea unor lucrări de specialitate și articole de presă despre Evul Mediu timpuriu.
Locuiește în Oxfordshire, alături de soțul ei, fiul și fiica lor și cele două pisici ale familiei. Când are un răgaz (rar se întâmplă asta!), adoră să asculte audiobook-uri, să se joace cu căsuțe pentru păpuși și să urmărească episoade vechi din serialul Inspector Morse.

David Wyatt a început să facă ilustrații de la vârsta de șaptesprezece ani, lucrând pentru revista britanică de benzi desenate 2000 AD. A colaborat la cărțile a numeroși autori, printre care Philip Pullman, Terry Pratchett, Diana Wynne-Jones și Philip Reeve. Locuiește la Dartmoor, unde peisajele străvechi reprezintă o inepuizabilă sursă de inspirație pentru cadre istorice și mitice. Recent, a câștigat Premiul Blue Peter Book pentru ilustrațiile cărții lui Kieran Larwood, Podkin One-Ear.

O poveste cu o inimă mare, caldă, sălbatică.

Frank Cottrell-Boyce

O eroină neînfricată, puternică precum săbiile vikingilor, și un mister demn de calitățile ei. Cu siguranță o veți adora!

Dr. Lucy Worsley

Misterul runelor - Descriere și informații

Alva nu va fi singură în peregrinările ei prin munții din jur, căci iubirea mamei sale și iscusința unchiului Magnus în dezlegarea misterelor o vor călăuzi la tot pasul. Oare va izbuti micuța războinică să descifreze simbolurile înscrise pe pietre, să deslușească enigma runelor? O va putea înfrunta pe Sigrunn, fioroasa vrăjitoare cu un singur ochi? Îl va afla pe nelegiuitul care răpește oameni nevinovați, umplând de spaimă întreaga așezare? Și, mai cu seamă, va fi Alva în stare să descopere unde a ascuns tatăl ei o fabuloasă comoară?

Anul apariției: 2019

Format: 13 x 20 cm

Număr pagini: 256

Ilustrații: David Wyatt

Traducere: Răzvan Năstase

Autor: Janina Ramirez

Titlu original: Riddle of the Runes. A Viking Mystery

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0409-1