Bine ai venit!
|
| |
Akwaeke Emezi - Moartea lui Vivek Oji - Curtea Veche Publishing
-15%
Hardcover

Moartea lui Vivek Oji

63,75 lei 75,00 lei

O mamă își găsește copilul mort pe treptele casei. În jurul acestei întâmplări se construiește întregul roman, povestea consecințelor, dar mai ales a evenimentelor premergătoare tragediei, în miezul cărora se ascunde un cumplit secret.


Moartea lui Vivek Oji este roman finalist la Dylan Thomas Prize, primind până acum distincția Stonewall Award Honor și o nominalizare la Aspen Words Literary Prize.

Akwaeke Emezi (n. 1987, Nigeria) explorează marginalitatea socială prin artă și literatură. Se consideră un ogbanje, adică un spirit liber care sfidează prin propria existență limitele lumii în care trăim. Cariera sa literară a început odată cu romanul Apă dulce (2019), urmând ca Pet (2019) și Moartea lui Vivek Oji să întregească un tablou al scrierilor alternative, presărat cu multe nominalizări la premii ca: National Book Award, PEN/Hemingway Award, Lambda Literary Award. Volumul său de debut a fost tradus în zece limbi și urmează să fie ecranizat într-un serial.

Prin intermediul acestui Bildungsroman uimitor și devastator despre recunoașterea publică a homosexualității, Emezi ne face să credem că există speranță, soluții și limbajul potrivit pentru a face o asemenea dezvăluire.

The New York Times

Emezi scrie visceral, sensibil și sfâșietor ca subiectele pe care le abordează. Chiar dacă își propune să rezolve misterul morții lui Oji, adevărata forță a romanului rezidă în felul în care ne dezvăluie povestea unui om protejat de liniștea pe care i-o garantează acceptarea propriei identități într-o lume care îi este potrivnică.

The Guardian

În mâinile abile ale lui Emezi, mozaicul dragostei, suferinței, comunității, familiei, traumei și frumuseții – în care Vivek este diamantul însângerat – se conturează ca o poveste emoționantă și imposibil de uitat.

Lambda Literary

O scriitoare de o impresionantă forță.

The New Yorker

Pe măsură ce povestea se desfășoară de la un punct de vedere la celălalt, Emezi realizează o descriere bogat nuanțată despre o comunitate nigeriană din clasa de mijloc. Un scris limpede și extrem de tulburător.

Kirkus Reviews

Akwaeke Emezi desparte în două apele sinelui.

Vanity Fair

O alchimie a vieții personale de familie și mituri ascunse. O poveste care își dă sieși târcoale ca un rechin. Cititorule, vei fi pur și simplu dezarmat.

Lithub

Un dialog vibrant și actual despre gen, familie și identitate.

Observer

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Moartea lui Vivek Oji - Descriere și informații

Akwaeke Emezi alcătuiește puzzle-ul unui mister aproape detectivistic și acumulează detaliile care recompun o societate tradițională în derivă, narând pe mai multe voci, schimbând perspective în încercarea de a desluși misterul: de ce a murit Vivek Oji? A fost accident sau a fost ucis – și de ce? Mama lui începe să își cunoască băiatul adolescent mai bine decât îl cunoștea pe când trăia, în timp ce prietenii lui intimi trăiesc vina de a nu fi putut face nimic pentru a-l salva.

Anul apariției: 2022

Format: 14 × 21 cm

Număr pagini: 344

Traducere: Alina-Gabriela Rudeanu

Autor: Akwaeke Emezi

Titlu original: The Death of Vivek Oji

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1146-4

Moartea lui Vivek Oji - Cărți asemănătoare