Nicola Barker
Autor

Nicola Barker

Autori străini Byblos Cărți Cărți cu formate digitale Ficțiune Noutăți Roman

BIOGRAFIE

Nicola Barker (n. 1966) este o scriitoare din Marea Britanie. La vârsta de nouă ani, a emigrat împreună cu părinții și sora ei în Africa de Sud. S-a întors în Anglia în 1981, împreună cu mama sa. A publicat primul volum de proză în 1993, Love Your Enemies, pentru care a primit Premiul PEN/Macmillan Silver Pen și Premiul pentru Ficțiune „David Higham“. Până în prezent i-au apărut treisprezece romane și trei volume de povestiri. În general, scrie despre oameni neobișnuiți – inadaptați, excentrici – aflați în situații obișnuite.

Pentru romanul H(a)ppy (Curtea Veche Publishing, 2020), a primit prestigiosul premiu Goldsmiths în 2017 și a fost nominalizată la Premiul Gordon Burn în 2018 și la Women’s Prize for Fiction în același an. Romanul a fost considerat cartea anului de către publicațiile The Guardian, The Telegraph și The Independent.

Eu sunt Suveran
-5%

42,00 lei

39,90 lei

Descriere Nicola Barker revine cu un roman comic în care își pune la bătaie inteligența, umorul și compasiunea pentru a portretiza absurdul cotidianului contemporan, cu atât mai crunt, dar și mai vesel atunci când lumile interioare ale personajelor se ciocnesc pe orbite.
H(a)ppy
icon-favorite
-15%

60,00 lei

51,00 lei