Bine ai venit!
|
| |
Glenn R. Schiraldi - Manualul stimei de sine - Curtea Veche Publishing
-25%

Manualul stimei de sine

39,00 lei 52,00 lei
Manualul stimei de sine te va ajuta să te simți bine în propria piele și să-ți dezvolți și să-ți menții stima de sine indiferent de circumstanțe.

Glenn R. Schiraldi (n. 1947)  a absolvit Academia Militara West Point, Universitatea Brigham Young şi Universitatea din Maryland. Din 1982, este profesor la universitatea din Maryland şi este iniţiatorul unor cursuri ce abordează subiecte privind conexiunea dintre minte şi corp şi dezvoltarea abilitaţilor de viaţă pentru a face faţă evenimentelor dureroase sau traumatice. În cercetările întreprinse de el de-a lungul anilor la centrul de studii al universităţii, a fost interesat de legaturile dintre stres şi tipurile de personalitate şi de descoperirea unor mjloace de a întari stima de sine şi rezilienţa. Pentru întreaga sa activitate ca profesor la Universitatea din Maryland a primit premiul Outstanding Teaching Award. 

Manualul stimei de sine se bazează pe unul dintre cursurile sale ‘’Mintea stresată şi mintea sanătoasă”, care a fost elaborat avand ca obiectiv îmbunătăţirea stimei de sine prin reducerea simptomelor de depresie, anxietate sau agresivitate. Glenn R. Schiraldi a elaborat şi a implementat si un program special de management al stresului pentru Departamentul Armatei de la Pentagon, program ce include tehnici de gestionare a agresivitaţii şi a mâniei , precum şi metode de relaxare şi de dezvoltare a abilităţilor de comunicare. 

Este membru în comitetul director al Depression and Related Affective Disorders Association (Asociaţia pentru Depresie şi Tulburări Emoţionale) colaborează cu Departamentul de Psihiatrie al Universităţii John Hopkins şi face parte din colectivul redacţional al publicaţiei International Journal of Emergency Mental Health. 

Glenn R. Schiraldi a scris numeroase cărţi pe tema sănătăţii mintale şi fizice, dintre care menţionam: The Post-Traumatic Stress Disorder Source Book: A Guide to Healing, Recovery, and Growth; Conquer Anxiety, Worry, and Nervous Fatigue: A Guide to Greater Peace; Facts to Relax By: A Guide to Relaxation and Stress Reduction; Stress Management Strategies; The Anger Management Source Book: Paths to a Calmer, More Peaceful Existence şi The Resilient Warrior Before, During, and After War. 

Cei care urmează acest program fac, de fapt, o călătorie utilă spre o sănătate mintală mai solidă și spre îmbunătățirea calității vieții lor.

Sharlene M. Weiss

Bogată în strategii practice și eficiente pentru dezvoltarea stimei de sine, cartea este utilă oricui dorește să renunțe la gândirea negativă și să învețe să-și aprecieze adevărata valoare.

Matthew McKay

Manualul stimei de sine - Descriere și informații

Toată lumea are, mai mult sau mai puțin, probleme cu stima de sine. Dar ce este stima de sine? Cum o construim și, mai ales, cum o reconstruim când o pierdem? Care sunt abilitățile de care avem nevoie pentru a ne îmbunătăți constant stima de sine de-a lungul vieții? De ce avem nevoie de stimă de sine?


Cu un program organizat în etape clare, cartea e un curs practic, cu metode și strategii eficiente și cu teste de autoevaluare. Ni se arată cum valoarea umană nu se bazează în mod esențial pe performanță, căci orice ființă este prețioasă în sine. Dacă stima de sine este construită doar pe evaluările celorlalți, atunci aceasta ne va scăpa mereu printre degete.


Acest ghid vă va convinge să renunțați la comparațiile cu ceilalți și la criticile inutile, ceea ce va duce la dobândirea sau redobândirea stimei de sine, un factor esențial al vieții împlinite. Cultivând compasiunea, iertarea și iubirea necondiționată față de sine și față de ceilalți, veți avea o nouă perspectivă asupra propriei vieți. De asemenea, veți descoperi informații prețioase despre plasticitatea creierului, despre cum dieta, somnul și nutriția influențează stima de sine.


Anul apariției: 2019

Format: 13 x 20 cm

Număr pagini: 336

Ediția: a II-a

Traducere: Iuliana Surugiu-Beșleagă

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0251-6

Manualul stimei de sine - Cărți asemănătoare