Bine ai venit!
|
| |

Întâlniri cu oameni remarcabili

48,00 lei
Lucrarea de faţă reprezintă o scriere autobiografică a lui G.I. Gurdjieff, unul dintre cei mai misterioşi oameni ai secolului XX. Povestea seamănă cu un minunat covor oriental care se desfăşoară, elegant, înaintea noastră. La vederea bogatelor sale ornamente, ceva în noi tresare şi ne călăuzeşte către o cunoaştere ascunsă în profunzimea acestor istorisiri.

G.I. Gurdjieff s‑a născut în anul 1866, la Alexandropol, oraş situat lângă graniţa dintre Rusia şi Turcia, într‑o familie de greci şi armeni, şi a crescut în Caucaz, în zona de întâlnire a mai multor culturi şi rase străvechi. Negăsind nici în ştiinţă, nici în religie un răspuns la întrebările sale despre adevăratul sens al vieţii, a devenit convins, de la o vârstă fragedă, de existenţa unei cunoaşteri străvechi, transmisă din generaţie în generaţie şi despre care credea că se păstrează încă undeva pe pământ. După aproape douăzeci de ani de căutări prin ţinuturi îndepărtate şi periculoase din Asia Centrală şi din Orientul Apropiat, în 1912 reapare în Rusia cu o învăţătură profundă şi practică despre sclavia interioară a omului şi despre posibilităţile sale de evoluţie individuală. Adunând câţiva oameni în jurul său, începe Munca, iar aceasta avea să devină misiunea sa pentru tot restul vieţii. 

După moartea lui, un grup format din cei mai apropiaţi discipoli, îndrumaţi de Jeanne de Salzmann, şi‑a asumat responsabilitatea de a transmite învăţătura. Acest grup a fondat centre în întreaga lume.

Prezenţa lui Gurdjieff şi, în special, privirea sa pătrunzătoare au făcut o impresie extraordinară. Simţeai că, într-adevăr, erai văzut, expus unei viziuni care nu lăsase nimic în umbră şi, în acelaşi timp, nu erai judecat sau condamnat. Se stabilea imediat o relaţie care înlătura orice frică şi în acelaşi timp te aducea faţă în faţă cu propria ta realitate.

Jeanne de Salzmann

Cred că Gurdjieff este singurul om de pe pământ ce a condus vreodată oameni într-o expediţie care, atunci când era privită din afară, părea atât de nenecesară şi se termina cu nimic. Însă ea era plină de însemnătate şi de valoare pentru cei care luau parte la aceasta şi care îşi aminteau de ce veniseră.

Thomas de Hartmann

Întâlniri cu oameni remarcabili - Descriere și informații

Autorul şi remarcabilii săi însoţitori ne oferă exemplul unor valori cu adevărat umane, atemporale, prezente în toate civilizaţiile. Va recunoaşte, oare, omul de astăzi, în căutarea sa, în lupta sa personală, aceste valori? După căutări de zeci de ani, Gurdjieff a aflat adevărul. A ales să-l împărtăşească, înţelegând importanţa misiunii de a-l trezi pe om. Ni-l oferă astăzi, însă vom şti oare să-l recunoaştem? Vom putea să ne vedem dorinţa cea mai autentică şi mai arzătoare, cu ochii noştri adevăraţi?


Gurdjieff nu folosește un limbaj greoi și nu își prezintă descoperirile apelând la sistemele filosofice, teologice sau psiholo­gice. Acesta vorbește despre întâmplări și oameni, locuri și momente care, legate unele de altele cu multă măiestrie, decriptează relația omului cu lumea și posibilul sens al existenței.


Întâlnirile de care a avut parte de-a lungul vieții, începând încă din copilărie, l-au ajutat să descopere valorile cu adevărat umane, atemporale, prezente la toate civilizațiile. Și a ales să împărtășească ce a descoperit, pentru a veni în ajutorul oamenilor și a-i trezi, ca să-și conștientizeze menirea și să vadă viața așa cum este ea cu adevărat.

Anul apariției: 2019

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 368

Ediția: a II-a

Traducere: Cantemir Mambet

Autor: G.I. Gurdjieff

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0366-7