Bine ai venit!
|
| |
Autor

Glenn R. Schiraldi

Glenn R. Schiraldi - Carti

Glenn R. Schiraldi (n. 1947)  a absolvit Academia Militara West Point, Universitatea Brigham Young şi Universitatea din Maryland. Din 1982, este profesor la universitatea din Maryland şi este iniţiatorul unor cursuri ce abordează subiecte privind conexiunea dintre minte şi corp şi dezvoltarea abilitaţilor de viaţă pentru a face faţă evenimentelor dureroase sau traumatice. În cercetările întreprinse de el de-a lungul anilor la centrul de studii al universităţii, a fost interesat de legaturile dintre stres şi tipurile de personalitate şi de descoperirea unor mjloace de a întari stima de sine şi rezilienţa. Pentru întreaga sa activitate ca profesor la Universitatea din Maryland a primit premiul Outstanding Teaching Award. 

Manualul stimei de sine se bazează pe unul dintre cursurile sale ‘’Mintea stresată şi mintea sanătoasă”, care a fost elaborat avand ca obiectiv îmbunătăţirea stimei de sine prin reducerea simptomelor de depresie, anxietate sau agresivitate. Glenn R. Schiraldi a elaborat şi a implementat si un program special de management al stresului pentru Departamentul Armatei de la Pentagon, program ce include tehnici de gestionare a agresivitaţii şi a mâniei , precum şi metode de relaxare şi de dezvoltare a abilităţilor de comunicare. 

Este membru în comitetul director al Depression and Related Affective Disorders Association (Asociaţia pentru Depresie şi Tulburări Emoţionale) colaborează cu Departamentul de Psihiatrie al Universităţii John Hopkins şi face parte din colectivul redacţional al publicaţiei International Journal of Emergency Mental Health. 

Glenn R. Schiraldi a scris numeroase cărţi pe tema sănătăţii mintale şi fizice, dintre care menţionam: The Post-Traumatic Stress Disorder Source Book: A Guide to Healing, Recovery, and Growth; Conquer Anxiety, Worry, and Nervous Fatigue: A Guide to Greater Peace; Facts to Relax By: A Guide to Relaxation and Stress Reduction; Stress Management Strategies; The Anger Management Source Book: Paths to a Calmer, More Peaceful Existence şi The Resilient Warrior Before, During, and After War.