Bine ai venit!
|
| |
Kathleen Olmstead, Homer - Iliada - Curtea Veche Publishing
-25%

Iliada

Repovestire după epopeea lui Homer
24,00 lei 32,00 lei
Pe măsură ce povestea se derulează, cititorii vor fi ținuți cu sufletul la gură, căci eroii din ambele tabere își vor dovedi vitejia și măiestria în mânuirea armelor, dar și tăria de caracter.

Kathleen Olmstead a scris cărți de ficțiune și non-ficțiune pentru copii și tineri, lucrările sale au apărut în Fireweed și Taddle Creek , printre alte reviste. A produs, scris și regizat mai multe scurtmetraje. Ea face parte din colectivul Arbeiter Ring Publishing. În prezent locuiește și lucrează în Toronto.

Homer a fost un poet şi rapsod grec legendar, căruia i se atribuie scrierea Iliadei şi Odiseei. În antichitate, i-a fost atribuit uneori întregul Ciclu Epic, care includea alte poeme despre războiul troian, precum şi poeme tebane despre Oedipus şi fiii săi.

Alte opere, precum corpul Cântecelor religioase homerice, mini-epopeea comică Batrachomyomachia ("Războiul dintre broască şi şoarece" şi epopeea Margites i-au fost atribuite, însă în prezent aceste fapte sunt privite cu incertitudine.

Tradiţia spune că Homer ar fi fost orb, iar diferite oraşe ioniene îşi revendicau locul de naştere al poetului, însă mai departe biografia sa este aproape necunoscută. Există o dezbatere intelectuală considerabilă în privinţa existenţei lui Homer ca persoană reală, unii considerând că acesta ar fi fost un nume dat unuia sau mai multor poeţi orali ce cântau materiale de epopee tradiţionale. În mod repetat s-a dezbătut dacă acelaşi poet era autorul atât al Iliadei, cât şi al Odiseei; cam toţi istoricii au căzut de acord, însă, în privinţa datării operei Batrachomyomachia (cântecele homerice religioase) şi a epopeelor ciclice, acestea fiind scrise după marile capodopere.

Iliada - Descriere și informații

Se spune că vrăjmășia dintre zei a dus la izbucnirea Războiului troian. Totul a început în timpul unui banchet, pe Muntele Olimp, când Eris, zeiță discordiei, a aruncat pe o masă un măr însoțit de un bilet pe care scria „Pentru cea mai frumoasă”. Hera, Atena și Afrodita au considerat, fiecare, că-l merită, iar tânărul prinț troian Paris a fost cel desemnat de Zeus să decidă cine era cea mai frumoasă zeiță. Paris a ales-o pe Afrodita, care i-a promis în schimb dragostea celei mai frumoase muritoare – nimeni alta decât Elena, soția regelui Menelau.


Elena și-a părăsit soțul și a fugit cu Paris în Troia. Iar Menelau și Agamemnon, fratele sau, au format o alianța, chemând la luptă mulți alți regi cu oștile lor și începând lungul asediu al cetății Troia.

Anul apariției: 2014

Format: 13.5 x 19 cm

Număr pagini: 160

Ilustrații: Eric Freeberg

Traducere: Teodora Terciu

Autor: Kathleen Olmstead

Titlu original: The Iliad: Retold from the Homer original

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-698-8