Bine ai venit!
|
| |

După sfârșit

42,00 lei
Preocupat de rolul omului în univers, de originea minții și a spiritului său, scriitorul și doctorul Adrian Sângeorzan încearcă un alt tip de literatură.
Nr. pagini: 224 Format: 13 × 20 cm Categorii: Noutăți, Cărți, Autori români, Ficțiune, Literatură contemporană, Proză scurtă, Beletristică Descriptoare: ,

Adrian Sângeorzan

ADRIAN SÂNGEORZAN s‑a născut la Bistriţa și a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii din Cluj‑Napoca. Din anul 1990 trăiește la New York, unde profesează ca medic specialist în obstetrică și ginecologie. 

Este autorul volumelor de poezie Pe viu, Tatuaje pe marmură, Anatomia lunii, Voci pe muchie de cuțit (exquisite corpse cu Carmen Firan), Ținere de minte, toate în ediții bilingve, în română și engleză, precum și al volumului Geografia lucrurilor. A publicat colecții de eseuri și povestiri, printre care Între două lumi – povestirile unui doctor de femei, Bătaia pe umăr, Judecata (Adrian Sângeorzan vs Carmen Firan, cu un verdict de Andrei Codrescu) și Drumuri. La Curtea Veche Publishing a publicat volumele de proză Între femei și Certificat de virginitate și romanele Circul din fața casei și Vitali. În anul 2020 i‑a apărut volumul de versuri Lume mascată, iar în 2022 romanul The Circus in Front of My House i‑a fost publicat în engleză, la New Meridian Arts. Volumul Lume Mascată a fost publicat deja, în mai puțin de doi ani, în limbile germană și chineză (mandarină). Scrisă în plină pandemie, în camera de gardă, cartea a atras cititori, critici literari, dar și scriitori din Germania și România la Târgul de Carte de la Frankfurt din 2022. Poemele au fost traduse în peste 12 limbi, volumul fiind acceptat spre publicare și în Columbia. 

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al International Library of Poets din SUA și membru al Mișcării mondiale de poezie Poeta del Mundo. Fragmente din scrierile sale au fost traduse în antologii apărute în Europa și Statele Unite ale Americii. 

Despre Adrian Sângeorzan au scris critici și scriitori români și americani, printre care: Dan C. Mihăilescu, Marius Chivu, Gabriel Coșoveanu, Andrei Codrescu, Luminița Corneanu, Horia Dulvac, Oana Băluică, Nina Cassian, Andrey Gritsman, Bruce Benderson, Nava Renek.

Dincolo de toate, Adrian Sângeorzan rămâne fidel omului vechi și credințelor lui, dar a învățat să se adapteze – fără a abdica vreodată de la principiile sale – omului nou, la vremuri noi. Din experiența sa de viață, Adrian Sângeorzan știe că “după sfârșit” (mai) vine întotdeauna ceva.

Mara Răducanu

Poveștile lui Adrian Sângeorzan nu sunt situate nici în prezent, nici într-un viitor sau trecut îndepărtat. Ele vor duce cititorul pe muchia subțire a unor experiențe de viață care pășesc discret între fantastic, magic și realitate. O interpretare inedită și incitantă a ceea ce poate că suntem.

Anul apariției: 2023

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 224

Autor: Adrian Sângeorzan

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1376-5