Bine ai venit!
|
| |
Adrian Sângeorzan - Carte ficțiune-Certificat de virginitate - Curtea Veche Publishing
-15%

Carte ficțiune-Certificat de virginitate

și alte povestiri
38,25 lei 45,00 lei
România și America, medicina și literatura se contopesc în povestiri provocatoare și fascinante. Personaje detaliat conturate se întâlnesc și se despart sub pretextul unor întâmplări cu tâlc, al unor călătorii în trecut sau în viitor, spre locuri cunoscute sau tainice.

ADRIAN SÂNGEORZAN s‑a născut la Bistriţa și a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii din Cluj‑Napoca. Din anul 1990 trăiește la New York, unde profesează ca medic specialist în obstetrică și ginecologie. 

Este autorul volumelor de poezie Pe viu, Tatuaje pe marmură, Anatomia lunii, Voci pe muchie de cuțit (exquisite corpse cu Carmen Firan), Ținere de minte, toate în ediții bilingve, în română și engleză, precum și al volumului Geografia lucrurilor. A publicat colecții de eseuri și povestiri, printre care Între două lumi – povestirile unui doctor de femei, Bătaia pe umăr, Judecata (Adrian Sângeorzan vs Carmen Firan, cu un verdict de Andrei Codrescu) și Drumuri. La Curtea Veche Publishing a publicat volumele de proză Între femei și Certificat de virginitate și romanele Circul din fața casei și Vitali. În anul 2020 i‑a apărut volumul de versuri Lume mascată, iar în 2022 romanul The Circus in Front of My House i‑a fost publicat în engleză, la New Meridian Arts. Volumul Lume Mascată a fost publicat deja, în mai puțin de doi ani, în limbile germană și chineză (mandarină). Scrisă în plină pandemie, în camera de gardă, cartea a atras cititori, critici literari, dar și scriitori din Germania și România la Târgul de Carte de la Frankfurt din 2022. Poemele au fost traduse în peste 12 limbi, volumul fiind acceptat spre publicare și în Columbia. 

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al International Library of Poets din SUA și membru al Mișcării mondiale de poezie Poeta del Mundo. Fragmente din scrierile sale au fost traduse în antologii apărute în Europa și Statele Unite ale Americii. 

Despre Adrian Sângeorzan au scris critici și scriitori români și americani, printre care: Dan C. Mihăilescu, Marius Chivu, Gabriel Coșoveanu, Andrei Codrescu, Luminița Corneanu, Horia Dulvac, Oana Băluică, Nina Cassian, Andrey Gritsman, Bruce Benderson, Nava Renek.

Sângeorzan își păstrează în toate povestirile un aer proapăt de umanitate și umor. El aduce pe scena americană ceva ce lipsea de la William Carlos William: poetul-doctor, o persoană care vindecă trupurile efemere fără a sacrifica sensibilitatea, intelectul și fantezia care ne hrănesc mințile și sufletul.

Bruce Benderson

Adrian Sângeorzan este un povestitor magnific, care raportează din linia întâi a vieții și morții. Este scriitorul timpurilor noastre, venit să răspundă cu originalitate și insistență la întrebarea recurentă a identității.

Andrei Codrescu

Carte ficțiune-Certificat de virginitate - Descriere și informații

Lumile construite minuțios de Adrian Sângeorzan au ceva din căutările și visurile oricăruia dintre noi. Realitatea este ficționalizată, iar ficțiunea devine o realitate posibilă. Totul pentru a răspunde acelorași întrebări care ne frământă de-a lungul vieții: Cine suntem? Încotro ne îndreptăm? Care ne este locul în această lume?

Anul apariției: 2019

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 296

Traducere: Elena Ceciu

Autor: Adrian Sângeorzan

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0325-4

Cărți de același autor
Certificat de virginitate - Cărți asemănătoare