Bine ai venit!
|
| |
Jenny Odell - Cum să nu faci nimic - Curtea Veche Publishing
-25%

Cum să nu faci nimic

Economia atenției și capcanele ei
48,75 lei 65,00 lei
Într-o epocă în care aproape totul se petrece online, atenția noastră a devenit unul dintre cele mai valoroase bunuri, de cele mai multe ori fiind comercializată fără voia noastră și în schimbul unui preț injust.

Jenny Odell este artistă multidisciplinară, scriitoare și profesoară la Stanford University din 2013, unde predă arta pe internet și design digital și fizic. Locuiește în Oakland, California. Are o diplomă în literatura engleză și una în design și tehnologie. E pasionată de observarea păsărilor, de colecționarea capturilor de ecran și de observarea felului în care atenția (sau lipsa ei) duce la schimbări semnificative de percepție în viața de zi cu zi. Multe dintre operele sale au fost expuse în centre importante precum The Contemporary Jewish Museum, The New York Public Library, The Marjorie Barrick Museum (Las Vegas), Les Rencontres D’Arles, Fotomuseum Antwerpen, Fotomuseum Winterthur, La Gaîté Lyrique (Paris), Lishui Photography Festival (China) și apexart (NY).

Un discurs bine gândit și erudit despre importanța interiorizării și a acordării atenției spațiilor din jurul nostru.

San Francisco Chronicle

Cum să nu faci nimic este ca un prieten atent și sensibil, care te face să simți în adâncul sufletului că viața este un dar miraculos.

The Seattle Times

O carte extrem de instructivă, cu o filozofie practică menită să ne ajute să o luăm mai ușor și să ne dăm puțin la o parte din calea forțelor care ne amenință atât sănătatea mintală, cât și supraviețuirea, ca specie.

Los Angeles Times

Jenny Odell atinge un nerv sensibil și întrezărește o speranță acolo unde credeam că nu mai e niciuna.

The New Yorker

Calea către libertate se află între copertele acestei cărți.

Wired

Un argument elocvent împotriva cultului eficienței.

The New York Times Book Review

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Cum să nu faci nimic - Descriere și informații

Atenția noastră a ajuns monedă de schimb într-o lume în care valoarea unui individ se măsoară în funcție de cât este de productiv. Ne sacrificăm libertatea, forța de gândire, sănătatea fizică și pe cea mintală pentru a satisface o piață capitalistă care nu ține cont de nevoile noastre.


În cartea de față, câștigătoare a numeroase premii și una dintre preferatele fostului președinte Barack Obama, autoarea ne arată unde greșim în această tranzacție. Ea nu promovează retragerea din societate, asemenea filozofiilor din vechime, ci mai degrabă o schimbare a perspectivei. Astfel, o atenție sporită acordată lucrurilor care chiar contează poate duce la acțiuni politice, sociale și economice semnificative și la o înțelegere mai profundă asupra sinelui.


Cum să nu faci nimic a fost declarată cartea anului de publicații precum Time, The New Yorker, GQ, Elle, Fortune, Boing Boing și The Irish Times.

Anul apariției: 2022

Format: 14.5 × 20.5 cm

Număr pagini: 380

Traducere: Oana Pascu

Autor: Jenny Odell

Titlu original: How To Do Nothing. Resisting the Attention Economy

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1294-2