Bine ai venit!
|
| |
Barry Schwartz - Carte dezvoltare personală-Paradoxul alegerii - Curtea Veche Publishing
-25%

Carte dezvoltare personală-Paradoxul alegerii

De ce mai mult este mai puțin
36,00 lei 48,00 lei
Libertatea este un bun de preț pentru oricine. Iar în lipsa posibilității de a alege, aceasta e doar o iluzie. Așadar, pentru a te simți mai liber, ai nevoie de mai multe lucruri dintre care să alegi. Pare un raționament firesc. De fapt, nu e...

Barry Schwartz (n. 1946) este un important teoretician american din domeniul psihologiei. Și-a obținut doctoratul la University of Pennsylvania în 1971 și este profesor de teorie și acțiune socială la Swarthmore College. Este unul dintre colaboratorii permanenți ai publicației The New York Times. În articolele și cărțile sale abordează subiecte precum: procesele fundamentale de învățare, relația dintre psihologie și economie, interacțiunea dintre moralitate și interesul personal, mecanismul luării de decizii.

O carte utilă şi sinceră. Un studiu pertinent și idei solid argumentate.

The New York Observer

Un volum plin de reflecții profunde, al cărui subtitlu e argumentat temeinic: un adevărat triumf.

The Philadelphia Inquirer

Schwartz spune o mulțime de lucruri înțelepte despre pericolele din viața cotidiană.

Booklist

Carte dezvoltare personală-Paradoxul alegerii - Descriere și informații

Așa cum demonstrează Barry Schwartz, atunci când numărul opțiunilor crește, alegerea devine o povară, sursă de neliniște și nefericire. De multe ori e posibil să regreți alegerea făcută sau să te întrebi dacă a fost într-adevăr cea mai bună.


Un exemplu banal: cumpărarea unei perechi de blugi ar putea să-ți ia o zi întreagă dacă analizezi toate detaliile (croială, culoare, preț etc.). Oare chiar merită?


Astfel, paradoxal, alegerea poate avea aspectele ei negative, care se înmulțesc odată cu opțiunile. Avem din ce în ce mai des senzația că suntem depășiți de situație, că lucrurile ne scapă de sub control. Dar, din fericire, există soluții și sunt ușor de aplicat. Barry Schwartz propune unsprezece pași simpli de urmat pentru o viață mai relaxată.

Anul apariției: 2021

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 320

Traducere: Elena Ceciu

Autor: Barry Schwartz

Titlu original: The Paradox of Choice: Why More is Less

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0546-3