Bine ai venit!
|
| |
Richard Dawkins - Fantezia zborului - Curtea Veche Publishing
-30%
Hardcover

Fantezia zborului

Sfidarea gravitației prin modelare & evoluție
84,00 lei 120,00 lei
Ai visat vreodată că zbori? Ţi-ai imaginat cum ar fi să plutești ca o pasăre pe cuprinsul cerului? Îţi lași mintea să rătăcească prin spaţii magice, necunoscute? Atunci această carte e pentru tine.

Clinton Richard Dawkins, (născut 26 martie, 1941, Nairobi, Kenya) este un eminent etolog britanic, biolog evoluționist și autor. Profesor la Catedra pentru Popularizarea Științei „Charles Simonyi” din cadrul Universității Oxford, din anul 1995 până în anul 2008, în prezent se află în fruntea Fundației Richard Dawkins pentru Rațiune și Știință.


Richard Dawkins s-a afirmat pentru prima dată în anul 1976, odată cu publicarea primei sale cărți, Gena egoistă, care promova o concepție despre evoluție centrată pe genă, și a introdus în vocabular termenul de memă, contribuind astfel la întemeierea domeniului memeticii.


În 1982 a adus o importantă contribuție la dezvoltarea științei evoluției prin teoria sa, prezentată în cartea Fenotipul extins (The Extended Phenotype), conform căreia manifestările fenotipice nu sunt limitate la nivelul organismului, ci se extind în mediu, incluzând și corpul altor organisme.


De atunci pînă în prezent a publicat un număr important de cărți despre evoluție, cu mare succes la public, luând totodată parte la o serie de talk-show-uri având ca temă biologia evoluționistă, creaționismul și religia.


Dawkins este ateu, umanist și, în calitate de comentator al științei, religiei și politicului, printre cei mai renumiți intelectuali vorbitori de limbă engleză.


Ca o analogie la celebrul "Buldogul lui Darwin", cum era supranumit Thomas Huxley, modul înflăcărat cu care apără teoria darwinistă a evoluției i-a conferit lui Richard Dawkins apelativul de "Rottweiler-ul lui Darwin".

Dawkins a fost întotdeauna extraordinar de convingător. Noutatea aici este că scrie cu un farmec și o căldură incredibile.

Sunday Times

Unul dintre cei mai mari scriitori de non-ficţiune.

Steven Pinker

Fantezia zborului - Descriere și informații

RICHARD DAWKINS explică felul în care natura și oamenii au învăţat să învingă forţa gravitaţiei și să se înalţe în zbor: de la legendarul Icar la splendida specie Argentavis magnificens, din păcate dispărută, de la fraţii Wright și Boeing 747 la libelula Tinkerbella nana și șoimul-călător.


Dar cartea e în același timp despre avântul minţii, despre evadarea din banal, prin știinţă și imaginaţie. Cu ilustraţiile ei superbe și fascinante, reprezintă o colaborare unică între unul dintre cei mai mari oameni de știinţă și o artistă talentată.

Anul apariției: 2022

Format: 16.5 × 23 cm

Număr pagini: 304

Ilustrații: Jana Lenzova

Traducere: Andreea Florescu

Autor: Richard Dawkins

Titlu original: Flights of Fancy. Defying Gravity by Design and Evolution

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1167-9