Cum supraviețuiește monarhia într-o republică?
-10%

Cum supraviețuiește monarhia într-o republică?

Descriere

România liberală și democratică, conectată la marile procese euroatlantice, presupune și o cercetare insistentă a motivelor și episoadelor recente sau îndepărtate din istoria ­noastră.
arrow-left

Democraţia nu înseamnă alegeri pe care oricine le poate numi libere dacă deţine autoritatea, nici permisiunea de-a scrie în presă orice pentru a se putea afirma că există libertatea cuvântului. Democraţie înseamnă măsură în toate și înţelegere pentru toţi. Democraţia nu se dovedește prin vorbe, ci prin fapte. De aceea, ea nu poate renaște din minciună sau jumătăţi de adevăruri.

– MS Regele Mihai al României

arrow-left

Citind cartea profesorului de științe politice Alexandru Muraru, recompunem cu precizie și plasticitatea excelent calibrată a cronicarului tabloul ultimilor 25 de ani. Tabloul dialogului intens și tensionat al României oficiale, emoțional și idealist al celeilalte Românii cu Regalitatea, Regele, Regina, Prințesa și Prinţul. E ca în vechiul basm românesc, cu aceleași personaje bune și rele, într-o confruntare nesfârșită, la capătul căreia, chiar dacă știm cine trebuie să câștige, mulți dintre noi nu mai ajung. Fie și pentru că au adormit. Somnolenţa soluțiilor salvatoare pentru statul român va fi serios zgâlţâită, urnită și poate chiar învinsă tocmai de către această carte, prin amintirile neșterse, reflecția cuvenită și întrebările noului timp.

– Emil Hurezeanu

Detalii

Anul apariției: 2015
Format: 15.0 x 21.0 cm
Număr pagini: 384
Autor: Alexandru Muraru
Cod produs: 978-606-588-815-9
Despre autor

Alexandru Muraru

Alexandru Muraru, Doctor în ştiinţe politice, este cercetător ştiinţific şi cadru didactic în Departamentul de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi.

A beneficiat de burse de studii la University of London – Royal Holloway, Universiteit Utrecht, Northwestern University, Center for Advanced Holoc... >

Cărți de același autor

Cărți din aceleași colecții

Pachete

icon-favorite
618,00 lei
icon-favorite
200,00 lei
icon-favorite
783,98 lei
icon-favorite
159,00 lei
icon-favorite
227,00 lei
icon-favorite
285,00 lei
icon-favorite
152,00 lei
icon-favorite
220,00 lei
icon-favorite
245,00 lei